Κλίμα θέλουν να δημιουργήσουν οι Αμερικανοί

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Ρωσία θα εισβάλουν στην Ουκρανία και πως αυτό είναι θέμα χρόνου.

«Εκτιμώ ότι θα εισβάλει», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στο σενάριο ο Βλαντιμίρ Πούτιν να δώσει εντολή να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως πιστεύει ότι ο Ρώσος ομόλογός του δεν θα ήθελε έναν «πόλεμο μεγάλης κλίμακας» και προειδοποίησε για «βαριές» απώλειες στο πεδίο της μάχης και πρωτοφανείς «σκληρές» κυρώσεις κατά της ρωσικής οικονομίας.

Ο Μπάιντεν σημείωσε πως η απάντηση των ΗΠΑ και της Δύσης θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνει η Ρωσία, εν μέσω της ανησυχίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι μία επίθεση στην Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει σε μερικές ημέρες ή εβδομάδες.

«Η Ρωσία θα λογοδοτήσει εάν εισβάλει και εξαρτάται από το τι θα κάνει. Είναι κάτι διαφορετικό εάν πρόκειται για μία μικρή εισβολή και καταλήξουμε σε μία διαμάχη για το τι να κάνουμε και τι να μην κάνουμε, κλπ.», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

«Αλλά εάν όντως κάνουν αυτό που μπορούν να κάνουν… θα είναι καταστροφή για τη Ρωσία εάν εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπάιντεν και οι επιτελείς του έχουν ετοιμάσει ένα πακέτο κυρώσεων που θα επιβάλουν στη Ρωσία σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία.