Γάλλος δεκανέας πέθανε μετά από επίθεση σε στρατόπεδο στο Μάλι – Το μήνυμα της Ελλάδας προς την Γαλλία

Γάλλος δεκανέας πέθανε μετά από επίθεση σε στρατόπεδο στο Μάλι – Το μήνυμα της Ελλάδας προς την Γαλλία

Νεκρός έπεσε ένας γάλλος στρατιώτης στο Μάλι, όταν δέχτηκε επίθεση με βλήματα όλμων στο στρατόπεδο της αποστολής Μπαρχάν στο Γκάο, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, «συναισθηματικά φορτισμένος» από την είδηση αυτή, ανακοίνωσε τον θάνατο του δεκανέα Αλεξάντρ Μαρτέν, του 54ου τάγματος πυροβολικού της Ιέρ και επανέλαβε ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη «να συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή, στο πλευρό των εταίρων της».

Ο Μαρτέν είναι ο 53ος γάλλος στρατιωτικός που σκοτώνεται στο Σαχέλ από το 2013. Την Τρίτη, τέσσερις Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στην Μπουρκίνα Φάσο, όταν εξερράγη ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τη στιγμή που περνούσε από το σημείο το όχημά τους.

Το 2021 σκοτώθηκαν τέσσερις Γάλλοι στο Σαχέλ, εκ των οποίων οι τρεις σε μάχες και ένας σε τροχαίο δυστύχημα.

Στήριξη από το ΥΠΕΞ Ελλάδας

«Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι από την είδηση του θανάτου ενός Γάλλου στρατιώτη που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στο Γκαό, στο Μάλι», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στο Μάλι και τη Γαλλία και υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειές τους κατά της τρομοκρατίας», προσθέτει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.