Αρχισε κανονικά, στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα), η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 8 το βράδυ (ώρα Ιταλίας). Εκτός αν υπάρξουν θεαματικές εκπλήξεις, δεν αναμένεται σήμερα ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος και η Λέγκα έκαναν ήδη γνωστό ότι για την πρώτη αυτή ψηφοφορία υπέδειξαν στους βουλευτές και τους γερουσιαστές τους να ψηφίσουν λευκό.

Στο μεταξύ, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι θα συναντηθεί σε λίγο με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Αργότερα, ο Σαλβίνι πρόκειται να έχει συνάντηση και με τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα και τον επικεφαλής των Πέντε Αστέρων Τζουζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτό που πρώτα απ΄όλα πρέπει να εξακριβωθεί, είναι αν υπάρχουν περιθώρια ευρύτερης συμφωνίας για την μετάβαση του Ντράγκι στην προεδρία, διατηρώντας την σημερινή κυβερνητική συμμαχία αλλά με νέο πρωθυπουργό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, δυο από τα ισχυρότερα ονόματα που ακούγονται ως εναλλακτική λύση, είναι εκείνα της νυν προέδρου της Γερουσίας, της κεντροδεξιάς Ελιζαμπέτα Καζελάτι, και του κεντρώου πρώην προέδρου της Βουλής, Πιερφερντινάντο Καζίνι.