ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φορτηγατζήδες διαδηλώνουν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού με σύμμαχο τον Ε.Μασκ: «Tο μονοπάτι προς την τυραννία»

Φορτηγατζήδες διαδήλωσαν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Φορτηγατζήδες διαδηλώνουν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού με σύμμαχο τον Ε.Μασκ: «Tο μονοπάτι προς την τυραννία»

Διαδήλωση ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό έκαναν φορτηγατζήδες στον Καναδά, και μάλιστα με τις ευλογίες του Έλον Μασκ.

Μέσα σε κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης, και με τον φόβο επεισοδίων, πολλές εκατοντάδες Καναδοί φορτηγατζήδες, υπό τη στήριξη του Έλον Μασκ ταξίδεψαν για χιλιόμετρα από πολλά μέρη του Καναδά και συγκεντρώθηκαν στην Οτάβα, την καναδική πρωτεύουσα, χθες Παρασκευή για να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19, ο οποίος αποτελεί προϋπόθεση για τη διέλευση των συνόρων Καναδά-ΗΠΑ.

Με αφετηρίες μεταξύ άλλων, την επαρχία Βρετανική Κολομβία στις ακτές του Ειρηνικού, με προορισμό την Οτάβα, στα ανατολικά, η «Οχηματοπομπή Ελευθερίας» («Freedom Convoy»), όπως ονοματίστηκε από τους φορτηγατζήδες, συνέχισε να μεγαλώνει σε μέγεθος τις τελευταίες μέρες. Το σημείο συνάντησης είναι τώρα ο Λόφος του Κοινοβουλίου, στην καρδιά της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας.

«Δεν θέλουμε να μας αναγκάσουν να εμβολιαζόμαστε, θα πρέπει αυτό να είναι προσωπική επιλογή»,​ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διαδηλώτρια, η Λουίζ, η οποία ήρθε για να υποστηρίξει τους φορτηγατζήδες κατά τη διάρκεια μιας στάσης στην περιοχή Βοντράιγ, στο δρόμο προς την Οτάβα.

Υπό τις επευφημίες του πλήθους και με κορναρίσματα, η ασπρομάλλα συνταξιούχος είπε ότι φοβάται ότι με το μέτρο αυτό θα χάσει τελείως την ελευθερία της. Συμμετέχει στην κινητοποίηση για να «ευχαριστήσει τους φορτηγατζήδες» και «να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση Τριντό».

«Είτε οι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η υποχρεωτικότητα», τόνισε η Ταμπίθα, 26 ετών, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, κρατώντας στα χέρια της μια καναδική σημαία. Σύμφωνα με την ίδια, ο Καναδάς πρέπει να βρει τα «κοινά σημεία και τα θεμελιώδη ιδανικά». Άλλοι κρατούσαν σημαίες που έγραφαν υβριστικά συνθήματα κατά του Καναδού πρωθυπουργού.

«Θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί», είπε η Τζένιφερ από την επαρχία Νήσος του Πρίγκιπα Εδουάρδο. Οδήγησε επί 18 ώρες για να φτάσει στην Οτάβα με την πομπή από τις ακτές του Ατλαντικού.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους οδηγούς φορτηγών

Από τα μέσα Ιανουαρίου, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον πλήρη εμβολιασμό κατά της Covid-19 για τους οδηγούς φορτηγών που διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, που είναι τα μεγαλύτερα σε μήκος στον κόσμο και εκτείνονται σε σχεδόν 9.000 χιλιόμετρα.

Το μέτρο αυτό το κατήγγειλαν ορισμένοι φορτηγατζήδες, οι οποίοι από την Πέμπτη βρήκαν έναν νέο «σύμμαχο». Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, έγραψε την Πέμπτη στο Twitter: «Οι Καναδοί φορτηγατζήδες είναι αυτοί που παρέχουν».

Μάλιστα σε άλλο ακόμα πιο σημαντικό του ποστ, ο ιδιοκτήτης της Telsa έγραψε:

«Αν φοβήσεις αρκετά τους ανθρώπους, τότε θα απαιτήσουν να φύγει η ελευθερία. Αυτό είναι το μονοπάτι για την τυραννία».

«Αυτή είναι μια πανεθνική διαδήλωση. Θα είναι σημαντική σε μέγεθος και πολωτικής φύσης», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Οτάβα Πίτερ Σλόλι σε συνέντευξη Τύπου χθες Παρασκευή, αναφερόμενος σε μια «σύνθετη και ταχέως μεταβαλλόμενη» κατάσταση.

Ο τελευταίος ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να αναφέρει τον αριθμό των φορτηγών ή των συμμετεχόντων, αλλά αναμένει «μεγάλα προβλήματα» σε δρόμους γύρω από την πρωτεύουσα και ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν τα ταξίδια.

Η καναδική αστυνομία φοβάται ότι η κινητοποίηση των φορτηγατζήδων θα συνεχιστεί και μετά το Σαββατοκύριακο.

https://twitter.com/BernieSpofforth/status/1486629667469672454

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.