Επικίνδυνες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Τα ανήλικα παιδιά θα μπορούν να εμβολιάζονται χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους!

Δημιουργούν έναν «νέο κόσμο» με αφορμή έναν ιό

Επικίνδυνες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Τα ανήλικα παιδιά θα μπορούν να εμβολιάζονται χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους!

Τρόμο σε πολλούς Έλληνες γονείς προκαλούν οι εξελίξεις που έρχονται από τις ΗΠΑ, καθώς πλέον πολλές πολιτείες θα επιτρέπουν σε ανήλικα παιδιά να εμβολιάζονται μόνα τους και χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Σύμφωνα με το «webmd» ένα νέο νομοσχέδιο εισήχθη πριν λίγες μέρες στην Γερουσία της Καλιφόρνια που θα επιτρέπει σε παιδιά 12 ετών και άνω να εμβολιάζονται για τον COVID-19 χωρίς έγκριση ενός γονέα.

Η Αλαμπάμα επιτρέπει τέτοιες αποφάσεις σε ηλικία 14 ετών, το Όρεγκον στα 15 το Ρόουντ Άιλαντ και η Νότια Καρολίνα στα 16. Μόνο η Ουάσιγκτον, DC, έχει χαμηλότερο όριο, στην ηλικία των 11 ετών.

Η απόφαση ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου, καθώς φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως θέλουν όχι απλά να εμβολιάσουν τα παιδιά, αλλά να τα πάρουν υπό τον έλεγχο της εξουσίας για να μάθουν να είναι υπάκουα στους «ειδικούς» και όχι στους γονείς. Ο γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός μιλώντας στο pronews.gr είχε μιλήσει για τη δημιουργία «κράτους-προστάτη» με «ειδικούς να αποφασίζουν για τη ζωή σου».

Ο Γερουσιαστής Σκότ Βίνερ, που κατέθεσε το σχετικό σχέδιο νόμου, υποστήριξε ότι:

«Πρόκειται για την ενδυνάμωση των εφήβων να λαμβάνουν αποφάσεις για την δική τους υγεία και την δική τους ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχεδόν ένα εκατομμύριο έφηβοι από την Καλιφόρνια είναι ανεμβολίαστοι και για πολλούς από αυτούς τους εφήβους οφείλεται στο ότι οι γονείς τους είτε αρνούνται να τους εμβολιάσουν είτε δεν το έχουν καταφέρει ακόμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.