Ας μας λυπηθεί ο Θεάνθρωπος...

Κίνδυνος στην Μαδαγασκάρη: 600.000 άνθρωποι θα πληγούν από τον κυκλώνα Μπατσιράι

Ο ΟΗΕ προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον κυκλώνα

Κίνδυνος στην Μαδαγασκάρη: 600.000 άνθρωποι θα πληγούν από τον κυκλώνα Μπατσιράι

Μετά τους δεκάδες νεκρούς που άφησε πίσω της η τροπική καταιγίδα Άνα, ο ΟΗΕ προειδοποίησε την Παρασκευή ότι περίπου 600.000 άνθρωποι ενδέχεται να πληγούν από τον κυκλώνα Μπατσιράι στη Μαδαγασκάρη.

Περίπου 600.000 άνθρωποι ενδέχεται να πληγούν από τον κυκλώνα Μπατσιράι στη Μαδαγασκάρη, λίγες ημέρες αφού η τροπική καταιγίδα Άνα άφησε πίσω της δεκάδες χιλιάδες αστέγους, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Ο ΟΗΕ και οι συνεργάτες μας εντείνουν τις προσπάθειές τους να προετοιμαστούν ενόψει του τροπικού κύκλωνα Μπατσιράι, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στη Μαδαγασκάρη το Σαββατοκύριακο αυτό, αφού πλήξει το νησί του Μαυρικίου», δήλωσε ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

Οι επιπτώσεις του κυκλώνα Μπατσιράι αναμένεται να είναι «σημαντικές», εξήγησε, περιλαμβανομένων των περιοχών που ακόμη δεν έχουν συνέλθει από το πέρασμα της καταιγίδας Άνα.

Από αυτή την τροπική καταιγίδα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 90 άνθρωποι την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαδαγασκάρη, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι.

Κάθε χρόνο στη διάρκεια της εποχής των κυκλώνων (από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο) δεκάδες καταιγίδες και κυκλώνες πλήττουν το νοτιοδυτικό τμήμα του Ινδικού Ωκεανού.

Σύμφωνα με την Πασκουαλίνα Ντι Σίριο, διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) για τη Μαδαγασκάρη, ο νέος κυκλώνας ενδέχεται να επηρεάσει περισσότερους από 600.000 ανθρώπους στη χώρα, ανάμεσά τους και 150.000 εκτοπισμένους.

Ο ΟΗΕ προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον κυκλώνα, αναπτύσσει προληπτικά ομάδας αναζήτησης και διάσωσης και προετοιμάζει αποθέματα εφοδίων, ενώ αεροσκάφη είναι έτοιμα να επέμβουν μόλις κριθεί απαραίτητο για να προσφέρουν τη στήριξή τους στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (FICR) εκτιμά σε περίπου 4,4 εκατομμύρια τους ανθρώπους που απειλούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και έχει επίσης κινητοποιηθεί.

Ο Μπατσιράι θα πλήξει τις ανατολικές ακτές της Μαδαγασκάρης και κυρίως την επαρχία Μαχανόρο, προβλέπει η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, πιθανόν ως τροπικός κυκλώνας.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.