Αυτό με τον Λίβυο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ πόσο τυχαίο ήταν άραγε;

Επιμένουν οι ΗΠΑ – Α.Μπλίνκεν: «Ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι ρωσικής εισβολής»

Ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Πούτιν

Επιμένουν οι ΗΠΑ – Α.Μπλίνκεν: «Ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι ρωσικής εισβολής»

Τα όσα συμβαίνουν στο πεδίο στην Ουκρανία υποδηλώνουν ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι μιας ρωσικής εισβολής, ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, επικαλούμενος ακόμη και την ανακοίνωση της Μόσχας και του Μινσκ για παράταση των στρατιωτικών ασκήσεων.

Μιλώντας στην εκπομπή του CNN «State of the Union» ο Μπλίνκεν τόνισε ωστόσο ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες μέχρι την τελευταία στιγμή στο να χρησιμοποιήσουν κάθε ευκαιρία για να δουν αν η διπλωματία μπορεί να αποτρέψει τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν από το να προχωρήσει σε εισβολή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένει στην ημερησία διάταξη μια συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. «Προσέγγισα τον Ρώσο ομόλογό μου, υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ, για να του απευθύνω έκκληση να συναντηθούμε την ερχόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη. Το σχέδιο παραμένει αυτό, εκτός αν η Ρωσία εισβάλλει στο μεταξύ», είπε ο Μπλίνκεν στην ίδια συνέντευξη.

Έτοιμος ο Μπάιντεν να συναντηθεί με τον Πούτιν

Ο Αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν σε πιθανά αμοιβαία βήματα στο θέμα της ασφάλειας.

«Αυτή είναι η συνομιλία που θέλω να έχω με τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ αλλά εξαρτάται απολύτως από το αν θα εισβάλει η Ρωσία», σημείωσε ο Μπλίνκεν επισημαίνοντας ότι η διπλωματική οδός παραμένει εφικτή «μέχρι τα άρματα μάχης να αρχίσουν πράγματι να κινούνται και τα αεροπλάνα να βρίσκονται στον ουρανό».

Επιπλέον, ο Μπλίνκεν είπε στο δίκτυο CBS ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είνει έτοιμος «να συναντηθεί» με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «ανά πάσα στιγμή με οποιοδήποτε τρόπο αν αυτό επιτρέψει στην αποφυγή ενός πολέμου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.