ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Και η Ιταλία βάζει «τέλος» στα μέτρα – Καταργούνται οι απαγορεύσεις από τις 31 Μαρτίου – Στην Ελλάδα… περιμένουμε

«Θα καταργηθεί παντού η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε ανοικτούς χώρους»

Και η Ιταλία βάζει «τέλος» στα μέτρα – Καταργούνται οι απαγορεύσεις από τις 31 Μαρτίου – Στην Ελλάδα… περιμένουμε

H κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν πρόκειται να παραταθεί πέρα από την 31η Μαρτίου όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι. Θα καταργηθούν, ουσιαστικά, σχεδόν όλες οι απαγορεύσεις που ίσχυαν τα τελευταία δυο χρόνια.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα καμία απόφαση δεν πάρθηκε για την χαλάρωση του μέτρου της υποχρεωτικής μασκοφορίας στους εξωτερικούς χώρους από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, με συνέπεια αυτή να παραμένει κανονικά σε ισχύ ενώ την στιγμή που όλη η Ευρώπη καταργεί τους περιορισμούς εδώ οι “ειδικοί” εδώ συνεχίζουν να μιλάνε για προσοχή, μεταλλάξεις και οτιδήποτε μπορεί να κρατήσει τον κόσμο κλεισμένο.

Για τον δε διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων τι να πούμε που παραμένουμε από τις μετρημένες στα δάχτυλα χώρες που το διατηρούν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν θα ισχύει, πλέον, η διαφοροποίηση των περιφερειών της χώρας σε τρία χρώματα, ανάλογα με τα κρούσματα. Το «σούπερ πιστοποιητικό εμβολιασμού» θα καταργηθεί σταδιακά, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο. Η πρώτη «χαλάρωση», με κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα αφορά τους ανοικτούς χώρους και ειδικότερα τα αθλητικά γεγονότα, τις εκθέσεις, γιορτές και θεάματα.

«Ο στόχος μας, είναι να ξανανοίξουν τα πάντα, το γρηγορότερο δυνατό, αλλά συνεχίζοντας να παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη της πανδημίας, για να ξαναπαρέμβουμε σε περίπτωση που η κατάσταση υποτροπιάσει » είπε, χαρακτηριστικά, ο Ντράγκι. «Τα σχολεία θα παραμείνουν διαρκώς ανοικτά, θα καταργηθεί η καραντίνα λόγω επαφής με θετικά κρούσματα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα καταργηθεί παντού η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε ανοικτούς χώρους, αλλά και η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας στις σχολικές τάξεις», εξήγησε, τέλος, ο Μάριο Ντράγκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.