ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης – 1 δισ. στερλίνες «κέρδος» στο DUP (φωτό, βίντεο)

Βρετανία: Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης – 1 δισ. στερλίνες «κέρδος» στο DUP (φωτό, βίντεο)

Σε συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας κατέληξαν οι Συντηρητικοί της Βρετανίας, με την κυβέρνηση μειοψηφίας της Τερέζα Μέι να εξασφαλίζει την απαραίτητη υποστήριξη για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε έπειτα από συνομιλίες δύο εβδομάδων ανάμεσα στα δύο κόμματα, μετά τις εκλογές που «στοίχισαν» στη Μέι την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Οι δέκα βουλευτές του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος θα στηρίξουν τους Τόρις στις ψηφοφορίες- κλειδιά στη βουλή των κοινοτήτων αλλά, όπως γράφει το BBC, δεν θα υπάρξει επίσημος συνασπισμός.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην οικονομική υποστήριξη προς τη Βόρεια Ιρλανδία αλλά και το Brexit. «Τα δύο κόμματα μοιράζονται πολλές αξίες», όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των δύο κομμάτων.

Η κυρία Φόστερ σε δηλώσεις της είπε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν την τριπλή ασφάλεια για τις συντάξεις, να διατηρήσουν το επίδομα πετρελαίου για όλους τους συνταξιούχους, να διατηρηθούν στο 2% του ΑΕΠ οι δαπάνες για την Άμυνα και να δοθούν 1 δισ. στερλίνες στην Ιρλανδία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Οι δέκα βουλευτές του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματις (DUP) θα στηρίζουν τη μειοψηφική κυβέρνηση των Τόρις σε σημαντικές ψηφοφορίες του κοινοβουλίου, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες πλειοψηφίες, χωρίς όμως να εισέλθουν επίσημα στην κυβέρνηση, δημιουργώντας έναν περισσότερο ισχυρό κυβερνητικό συνασπισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.