ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας αναζητούν νέους πράκτορες “σπασίκλες” για την αντιμετώπιση του ISIS

Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας αναζητούν νέους πράκτορες “σπασίκλες” για την αντιμετώπιση του ISIS

Για να αντιμετωπίσουν τους Ισλαμιστές μαχητές και τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου οι υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών της Γαλλίας αναζητούν νέα μέλη .Τα προσόντα που χρειάζονται αυτή τη φορά είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Την κορυφή της λίστας με τις κενές θέσεις στη γαλλική DGSE, που είναι αντίστοιχη με την αμερικανική CIA ή τη βρετανική MI6, βρίσκονται αυτές για νέους γκουρού της πληροφορικής και για γλωσσομαθείς, που μιλούν άπταιστα ρωσικά, κινέζικα ή φαρσί, που χρησιμοποιούνται ευρέως στο Ιράν και το Αφγανιστάν.

Αν και η δημοσιότητα κάθε άλλο παρά προτεραιότητα αποτελεί για την υπηρεσία μυστικών πληροφοριών (Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Ασφάλειας ή DGSE), ο επικεφαλής της δήλωσε ότι οι πιεστικές ανάγκες για στρατολόγηση αλλάζουν τα πράγματα.

«Μας ενδιαφέρει κάθε είδους βιογραφικό που σχετίζεται με τις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, από κρυπτομαθηματικούς έως σούπερ σπασίκλες», δήλωσε ο Σαρλ Μορό, επικεφαλής της διοίκησης της DGSE, στο Reuters κατά τη διάρκεια συνέντευξης στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στο βορειοανατολικό Παρίσι, που έχουν το παρατσούκλι «Η πισίνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος της DGSE είναι να στρατολογεί 500-600 νεοσύλλεκτους το χρόνο για να ανεβάσει τον αριθμό τους έως τις 7.100 έως το 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.