ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να μάχεται ως Πρωθυπουργός η Τερέζα Μέι για το Brexit

Βρετανία: Υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να μάχεται ως Πρωθυπουργός η Τερέζα Μέι για το Brexit

Η Τερέζα Μέι θα υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει να μάχεται ως πρωθυπουργός της Βρετανίας και να προωθήσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας παρά την αποδυναμωμένη της εξουσία, σε μια ομιλία που θα εκφωνήσει αύριο σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας θητείας ύστερα από 12 ταραχώδεις μήνες στην εξουσία.

Καθώς η κυβέρνηση μειοψηφίας της ετοιμάζεται να ξεκινήσει το δύσκολο έργο της του να περάσει το Brexit από το κοινοβούλιο, η Μέι θα υπενθυμίσει στους Βρετανούς την υπόσχεσή της να οικοδομήσει μια δικαιότερη κοινωνία, επιδιώκοντας να αποκαταστήσει τη φήμη της που επλήγη από τις πρόωρες εκλογές.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την πρώτη της ημέρα με την ιδιότητα της πρωθυπουργού – μια θέση που ανέλαβε μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit – η Μέι θα ζητήσει από τους ψηφοφόρους και τους πολιτικούς της αντιπάλους να τη βοηθήσουν «να αντιμετωπίσει την αδικία και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που απειλούν να μας κρατήσουν πίσω».

«Η δέσμευσή μου να αλλάξω τη Βρετανία παραμένει αναλλοίωτη», θα δηλώσει η Μέι αύριο, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που δημοσιοποιήθηκαν εκ των προτέρων.

Η Μέι προκήρυξε τις εκλογές της 8ης Ιουνίου σε μια προσπάθεια να εξαργυρώσει τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά και να κερδίσει στήριξη για το σχέδιό της για ένα ξεκάθαρο διαζύγιο από την ΕΕ το 2019.

Ωστόσο, το σχέδιο αυτό γύρισε μπούμερανγκ όταν οι ψηφοφόροι της αφαίρεσαν την πλειοψηφία στη Βουλή και ανάγκασαν το κόμμα της να προχωρήσει σε συμφωνία με ένα μικρό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας για να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.

«Σε αυτό το νέο πλαίσιο, θα είναι ακόμα πιο σημαντικό να εκθέσουμε τα επιχειρήματα για τις πολιτικές και τις αξίες μας, και να κερδίσουμε τη μάχη των ιδεών τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στη χώρα», θα πει η Μέι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.