ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πολωνία: Βέτο του Προέδρου σε ν/σ της Κυβέρνησης για το Ανώτατο Δικαστήριο

Πολωνία: Βέτο του Προέδρου σε ν/σ της Κυβέρνησης για το Ανώτατο Δικαστήριο

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα δήλωσε σήμερα πως θα θέσει βέτο σε δύο από τρία νομοσχέδια που μεταρρυθμίζουν το δικαστικό σύστημα της χώρας…

«Αποφάσισα να αναπέμψω στη Σετζμ (κάτω βουλή του κοινοβουλίου), το οποίο σημαίνει πως θα θέσω βέτο στο νομοσχέδιο, για το Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς και για εκείνο για το Εθνικό Δικαστικό Συμβούλιο», δήλωσε ο Ντούντα έπειτα από πολυήμερες μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους.

«Αυτός ο νόμος (για το Ανώτατο Δικαστήριο) δεν θα ενισχύσει το αίσθημα δικαιοσύνης» στην κοινωνία. «Αυτοί οι νόμοι πρέπει να διορθωθούν», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους σε τηλεοπτική δήλωσή του.

«Αυτό που είχαμε δεν ήταν μεταρρύθμιση αλλά σφετερισμός των δικαστηρίων. Συγχαίρω όλους τους Πολωνούς, αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία, πραγματικά», είπε η Καταρζίνα Λουμπνάουερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του αντιπολιτευόμενου κόμματος Nowoczesna.

Το πολωνικό ζλότι σημείωσε αμέσως άνοδο έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι η απόφαση αυτή μειώνει τον πολιτικό κίνδυνο στην Πολωνία.

Παρατηρητές λένε πως η απόφαση του Ντούντα τον φέρνει σε αντιπαράθεση με τον ντε φάκτο ηγέτη της χώρας, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ο οποίος είναι επικεφαλής του PiS αλλά δεν κατέχει επίσημο κυβερνητικό αξίωμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.