ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

New York Times: Δοκιμασία για την κυβέρνηση των Σκοπίων οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές

New York Times: Δοκιμασία για την κυβέρνηση των Σκοπίων οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές

Ισχυρή δοκιμασία αντιμετωπίζει η σοσιαλιστική κυβέρνηση των Σκοπίων στις δημοτικές εκλογές του Σαββατοκύριακου, πέντε μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας εν μέσω μιας οξείας πολιτικής κρίσης, μετά από μια δεκαετία συντηρητικής κυριαρχίας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας New York Times.

Οι δημοσκοπήσεις – σύμφωνα με το δημοσίευμα – καταγράφουν μικρό προβάδισμα για τους κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα, στα Σκόπια, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος του κόμματος προηγείται 2,6% έναντι του συντηρητικού του αντιπάλου.

Το συντηρητικό κόμμα της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, επιδιώκει να υπερασπιστεί την κυριαρχία του σε τοπικό επίπεδο. Κατά τις τελευταίες εκλογές το 2013, κέρδισε 56 από 81 δήμους έναντι των σοσιαλδημοκρατών. Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ προσπάθησε να εντάξει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διενεργήσει έρευνες σε συντηρητικούς αξιωματούχους για ένα σκάνδαλο του 2015.

Ο Ζάεφ προέτρεψε τους ψηφοφόρους να «απελευθερώσουν τη χώρα από τα απομεινάρια του εγκληματικού καθεστώτος VMRO-DPMNE». Από την άλλη, η εκστρατεία του VMRO-DPMNE επικεντρώθηκε σε αυτό που αποκαλεί «εθνικά ζητήματα», υποστηρίζοντας ότι οι Σοσιαλδημοκράτες σχεδιάζουν να αλλάξουν το όνομα της χώρας – για το οποίο τα Σκόπια βρίσκονται σε διαμάχη δεκαετιών με τη γειτονική Ελλάδα – για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αναφέρει ακόμα το δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το VMRO-DPMNE κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση Zaev για την πρόταση να οριστεί η Αλβανική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας αλλά και για τη σύμφωνο φιλίας με τη γειτονική Βουλγαρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.