Εξανέστη ο Ανεστίδης...

Ο Ζόραν Ζάεφ βλέπει λύση για το όνομα και μέσα στο Μάρτιο: «Το θέλει και ο Τσίπρας» λέει

Ο Ζόραν Ζάεφ βλέπει λύση για το όνομα και μέσα στο Μάρτιο: «Το θέλει και ο Τσίπρας» λέει

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Balkan Insight, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δηλώνει ότι «ευχή και επιθυμία όχι μόνο δική μου, αλλά και όσων από εμάς έχουμε εμπλακεί στην διαπραγμάτευση, είναι να φθάσουμε σε λύση της διαμάχης για το όνομα μέχρι το τέλος Μαρτίου».

Υποστηρίζει δε ότι είναι πεπεισμένος πως ο Αλέξης Τσίπρας «θέλει πραγματικά να βρεθεί λύση» ενώ για τον Νίκο Κοτζιά αναφέρει ότι «κάνει κι εκείνος προσπάθεια».

«Διατηρώ το ίδιο αίσθημα που με καθοδηγούσε από την αρχή, δηλαδή ότι μια λύση είναι εφικτή. Την ίδια στιγμή όμως, παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η λύση πρέπει να προστατεύει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών», υπογραμμίζει.

Στην ερώτηση για πιθανή ανάγκη αναθεώρησης του συντάγματος της ΠΓΔΜ, ο κ. Ζάεφ σημειώνει ότι «οι δύο πλευρές δεν πρέπει να ανοίγουν ζητήματα τα οποία θα κάνουν αδύνατη μία λύση».

Προσθέτει πάντως ότι είναι «ειλικρινά προσηλωμένος στην εξεύρεση μιας ρεαλιστικής εξήγησης για την ελληνική πλευρά, με τη σκέψη κυρίως στον ελληνικό λαό. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια προσπάθεια για οριστική και διαρκή λύση, όχι για κάποια “παράκαμψη”, χειραγώγηση ή εξαπάτηση της μίας πλευράς από την άλλη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.