ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πέρασαν χειροπέδες σε δημοσιογράφο επειδή έβαλε τον Τούρκο σεφ Salt Bae να… αλατίζει το «Μυστικό Δείπνο» (φωτο)

Πέρασαν χειροπέδες σε δημοσιογράφο επειδή έβαλε τον Τούρκο σεφ Salt Bae να… αλατίζει το «Μυστικό Δείπνο» (φωτο)

Mε χειροπέδες βρέθηκε ένας δημοσιογράφος στην Ιορδανία εξαιτίας μιας «πειραγμένης» με φότοσοπ εικόνας που δημοσίευσε, και η οποία έδειχνε τον γνωστό τούρκο σεφ Salt Bae να… αλατίζει τον Μυστικό Δείπνο.

Ο Mohammed al-Wakeel, διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Al Wakeel News, κατηγορείται μαζί με έναν συντάκτη του site του για υποκίνηση θρησκευτικής βίας, μια κατηγορία που μπορεί να επιφέρει έως και τρία χρόνια φυλάκιση.

Ο εν λόγω ιστότοπος δημοσίευσε την τροποποιημένη εκδοχή του «Μυστικού Δείπνου» πριν από μερικές μέρες, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Όπως μπορεί κανείς να δει στην παρακάτω εικόνα, πρόκειται για την γνωστή τοιχογραφία που φιλοτέχνησε ο Philippe de Champaigne το 1648, με την προσθήκη φυσικά του Τούρκου κρεοπώλη και σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ, να αλατίζει (με τον γνωστό, φιγουρατζίδικο τρόπο) το πιάτο του Ιησού.

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν στα social media, ο Wakeel διέγραψε τη φωτογραφία, λέγοντας ότι επρόκειτο απλώς για το ανόητο λάθος ενός άπειρου συντάκτη.

Οι δύο δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους, τουλάχιστον μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία της δίκης τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Ιορδανία, μόλις το 6% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.