Σόδομα και Γόμορρα – Ιστορικό κολλέγιο θηλέων θα δέχεται αγόρια που δηλώνουν κορίτσια!

Σόδομα και Γόμορρα – Ιστορικό κολλέγιο θηλέων θα δέχεται αγόρια που δηλώνουν κορίτσια!

Το Hickman Hall στο Stephens College του Μιζούρι είναι το δεύτερο παλαιότερο κολεγιακό ίδρυμα της Αμερικής και ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις συμμετοχής από διαγονιδιακούς υποψηφίους, εξηγώντας ότι το σχολείο «επέκτεινε τον ορισμό της γυναικείας ζωής».

Σε μια δήλωση, το Stephens College ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί άνδρες σπουδαστές που θα αναγνωρίσουν εαυτούς ως γυναίκες – αλλά θα αποκλείσουν τους τρανσέξουαλ – από το φθινόπωρο του 2019.

Η νέα πολιτική του κολλεγίου λέει: «Το προπτυχιακό πρόγραμμα γυναικών θα συνεχίσει να αναγνωρίζει και να εγγράφει φοιτητές που είναι γυναίκες και που ζουν ως γυναίκες, όπως ακριβώς πάντα έχει. Επίσης θα δεχθεί και θα εγγράφει φοιτητές που δεν γεννήθηκαν γυναίκες, αλλά αναγνωρίζονται και να ζουν ως γυναίκες · οι φοιτητές θα πρέπει να παρέχουν νομική τεκμηρίωση ότι είναι νόμιμα γυναίκες ή ότι μεταστρέφονται σε γυναίκες».

«Επειδή το κολέγιο έχει επεκτείνει τον ορισμό της γυναικείας συμπεριφοράς είναι λογικά συνεπές ότι αναγνωρίζει και το φύλο στον ορισμό της ανδρικής πλευράς. Ως αποτέλεσμα, το κολέγιο θα σταματήσει να εισάγει και να εγγράφει φοιτητές που γεννήθηκαν γυναίκες, αλλά που τώρα αναγνωρίζονται ως άνδρες».

Η επικαιροποιημένη πολιτική εξηγεί ότι η «κατανόηση και ο ορισμός της γυναικείας ζωής στον κόσμο αλλάζει και το Stephens εξελίσσεται -όπως πάντα- για να εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει την εκπληκτική εμπειρία μιας εκπαίδευσης σε όλες τις γυναίκες που αναζητούν και θα επωφεληθούν από αυτό. »

Η απόφαση στο Stephens College, ένα 185-χρονο πανεπιστήμιο, ελήφθη ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο.

Ένα χρονοδιάγραμμα από το κολλέγιο δείχνει ότι η πολιτική έχει εξεταστεί από το 2014, λίγο μετά αφότου η διοίκηση του Ομπάμα εξέδωσε νέα διοικητική καθοδήγηση που ορίζει την «ταυτότητα φύλου» ως «εσωτερική αίσθηση του ατόμου ότι είναι άνδρας ή γυναίκα»

Αναγνωρίζοντας ότι η απόφαση «θα ικανοποιήσει μερικούς και θα πειράξει άλλους», το σχολικό συμβούλιο λέει ότι έχει ως στόχο να προετοιμάσει τις γυναίκες «για τις ζωές που τους περιμένουν».

Ενώ κάποιες φοιτήτριες στο κολέγιο χειροκρότησαν την κίνηση, άλλοι εξέφρασαν αμφιβολίες σχετικά με την πρόσφατα ανακοινωθείσα πολιτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για παράδειγμα η σπουδάστρια Sally Russell δήλωσε στην KOMU-TV. «Αν κάποιος έχει αρσενικά γεννητικά όργανα και ζει μέσα στο γυναικείο κοιτώνα, οι άνθρωποι φοβούνται πραγματικά επειδή πολλοί άνθρωποι στην πανεπιστημιούπολη έχουν συγκάτοικους και μοιράζονται μπάνια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.