ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αρνητικά σχόλια στελεχών του ΕΛΚ για την καμπάνια του Όρμπαν κατά του Γιούνκερ

Αρνητικά σχόλια στελεχών του ΕΛΚ για την καμπάνια του Όρμπαν κατά του Γιούνκερ

Δεν είδαν με καλό μάτι στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την καμπάνια του Βίκτορ Όρμπαν κατά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ορισμένοι μάλιστα τον καλούν να απολογηθεί, ενώ άλλοι το πάνε ακόμη παραπέρα και ζητούν την αποπομπή του.

Ο ίδιος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες τόνισε: «ως εδώ και μη παρέκει».

Το κύμα συμπαράστασης υπέρ του προέδρου της Κομισιόν -που εμφανίζεται στις αφίσες του Βίκτορ Όρμπαν με τον δισεκατοµµυριούχο επιχειρηµατία Τζορτζ Σόρος – δείχνει ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια νέα προσπάθεια εκδίωξής του από το ΕΛΚ. Μέχρι τώρα ηγετικά στελέχη του τον στήριζαν φοβούμενα μήπως το κόμμα του πάει με τους ευρωσκεπτικιστές, όμως τώρα άλλαξαν στάση.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ Τζόζεφ Ντάουλ χαρακτήρισε «παραπλανητική» και «παράλογα συνωµοσιολογική κατά του Ζ.-Κ. Γιούνκερ» την καμπάνια του Όρμπαν, ενώ στο χορό μπήκε και ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ επισημαίνοντας σε χθεσινές δηλώσεις του στη Sueddeutsche Zeitung ότι «κομμάτια της ομιλίας του [Όρμπαν] για την κατάσταση του Έθνους κι η καμπάνια με τις αφίσες κατά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκαλούν οργή στο ΕΛΚ…. Δεν μπορείς να ανήκεις στο ΕΛΚ και να κάνεις εκστρατεία κατά του νυν προέδρου της Κομισιόν που προέρχεται απ’ αυτό. Είναι απαράδεκτο… Ο Βίκτορ Όρμπαν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από το ΕΛΚ».

Στο πλευρό του Γιούνκερ έσπευσε και η Γερμανίδα καγκελάριος. «Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει την πλήρη αλληλεγγύη μου, και θα το καταστήσουμε επίσης σαφές στις συζητήσεις με την Ουγγαρία», είπε η Άνγκελα Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Σκληρή στάση απέναντι στον Όρμπαν προαναγγέλλει και η διάδοχός της στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών. Όπως τόνισε στο Der Spiegel η Άνεγκρετ Κραμπ Κάρενμπαουερ, «στο παρελθόν εργαστήκαμε μαζί με τα αδελφά κόμματα για να διατηρήσουμε την Ευρώπη ως ολότητα. Αυτός ο στόχος τίθεται σε κίνδυνο με τις νεότερες, ακατανόητες και αστήρικτες αιτιάσεις του κόμματος Fidesz υπό την ηγεσία του Βίκτορ Όρμπαν, οι οποίες μάλιστα εξασθενούν και βλάπτουν συνολικά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα ασχοληθεί τη μεθεπόμενη Τετάρτη με τους περαιτέρω χειρισμούς στην υπόθεση Όρμπαν, η οποία θα αποτελέσει θέμα συζήτησης και στο προεδρείο. Θεωρητικά η διαδικασία για τον αποκλεισμό του κόμματος Fidesz θα μπορούσε να κινηθεί πριν από τις ευρωεκλογές». Ενώ στέλεχος του ΕΛΚ επεσήμανε με νόημα σύμφωνα με το Politico: «Έχουμε βάλει τον πύραυλο στην εξέδρα εκτόξευσης»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.