ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απαγορεύτηκε διαφήμιση της VW γιατί έδειχνε την γυναίκα σε ρόλο μητέρας (βίντεο)

Απαγορεύτηκε διαφήμιση της VW γιατί έδειχνε την γυναίκα σε ρόλο μητέρας (βίντεο)

Η απαγόρευση αποφασίστηκε από την Υπηρεσία Προτύπων Διαφήμισης του Ηνωμένου Βασιλείου (ASA) και αφορά μόνο την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Πρόκειται για διαφήμιση όπου δείχνει άντρες αστροναύτες, αθλητές κ.α., αλλά και μια γυναίκα να κάθεται δίπλα στο καρότσι με το μωρό της και να διαβάζει ή να προετοιμάζει πρωινό.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία «…αναγνωρίστηκε στη συγκεκριμένη διαφήμιση η φροντίδα των παιδιών είναι ένας ρόλος που συνδέεται στερεοτυπικά με τις γυναίκες…». Δηλαδή ενόχλησε η εικόνα της Γυναίκας ως Μητέρας σε αντιστοίχιση με τον άντρα που είναι αστροναύτης κ.λπ.…

Υπήρξε σχετική δήλωση από την VW και συγκεκριμένα από την επικεφαλής Marketing της εταιρείας στην Μεγ. Βρετανία Geraldine Ingham: «Ως στέλεχος αυτής της εταιρείας και ως μητέρα, δεν πιστεύω ότι οι ρόλοι των γυναικών σε αυτή τη διαφήμιση προβάλλονται με οποιονδήποτε τρόπο αρνητικά. Όπως στα πλάνα που άνδρες φαίνονται να συμμετέχουν σε δύσκολες καταστάσεις, σαν αυτή που ένα ζευγάρι έχει στήσει μια σκηνή πάνω σε ένα βουνό και η άλλη που δείχνει αστροναύτες να βρίσκονται σε ένα διαστημικό σκάφος, έτσι και η σκηνή με την γυναίκα δείχνει το ξεκίνημα μιας ζωής, που αναμφίβολα πρόκειται για τον μεγαλύτερο και πιο πολύτιμος ρόλο της ζωής μας (το να μεγαλώσεις έναν άλλον άνθρωπο)».

Άραγε αν οι ρόλοι ήταν αντίθετοι, θα υπήρχε η αντίστοιχη υπερευαισθησία των αρχών και των (τριών) καταγγελλόντων;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.