ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποβλήθηκε από τον χώρο της κυβερνοασφάλειας η Huawei

Αποβλήθηκε από τον χώρο της κυβερνοασφάλειας η Huawei

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός «Huawei», φαίνεται πως βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη φάση έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ να απαγορεύσουν σε αμερικανικές εταιρίες να εξάγουν σε αυγή προϊόντα και τεχνολογίες.

Πέραν του ότι η σχέση της με το Android μοιάζει να είναι εξαιρετικά επισφαλής, δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ότι η Huawei δέχθηκε ακόμα ένα πλήγμα στο κύρος της αλλά όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι αποφασίστηκε η αναστολή της συμμετοχής της Huawei στον οργανισμό FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams).

O οργανισμός αυτός είχε συσταθεί τη δεκαετία του ’90 με σκοπό τα μέλη του να μοιράζονται μεταξύ τους σημαντικές πληροφορίες για κενά ασφαλείας, ευπάθειες και επιθέσεις, έτσι ώστε τα μέλη του να αντιμετωπίζουν δραστικά διάφορες κυβερνοαπειλές.

Στο FIRST συμμετέχουν οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, αλλά και κρατικοί φορείες μεγάλου «ειδικού βάρους»: το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Κυβερνοασφαλείας της Βρετανίας.

Η εξέλιξη σημαίνει ότι η Huawei δεν θα έχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τις τελευταίες κυβερνοαπειλές, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να καθυστερεί στην παροχή των patch ασφαλείας για τις συσκευές της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.