ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σερβία: Κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε αποκλεισμό κτιρίου της δημόσιας τηλεόρασης (φώτο – βίντεο)

Σερβία: Κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε αποκλεισμό κτιρίου της δημόσιας τηλεόρασης (φώτο – βίντεο)

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Σερβία προέβησαν σε συμβολικό «αποκλεισμό» του κτιρίου όπου στεγάζεται η δημόσια τηλεόραση της χώρας ως «αντίδραση στον αποκλεισμό της από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα»

Στις τρεις κεντρικές εισόδους του κτιρίου παρατάχθηκαν ηγέτες και δεκάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, που δεν επιτρέπουν την είσοδο σε εργαζόμενους και επισκέπτες, αλλά αφήνουν όσους είναι στο κτίριο να αποχωρήσουν.

«Η δράση αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα και αποτελεί αντίδραση για τον οχταετή αποκλεισμό της αντιπολίτευσης από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα» ανακοίνωσε ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης της Σερβίας. Ο προεδρεύων του συνασπισμού SzS Βουκ Γιέρεμιτς δήλωσε ότι ο αποκλεισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 8:00 το βράδυ και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να προκληθούν επεισόδια. «Το βασικό αίτημα μας είναι να κάνει η δημόσια ραδιοτηλεόραση την δουλειά της όπως πρέπει και όχι να αποτελεί μέσο προβολής του κυβερνώντος καθεστώτος», δήλωσε.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης της Σερβίας καταδίκασε τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για ανεπίτρεπτη κατάσταση ομηρίας για τους εργαζόμενους στην τηλεόραση. «Υπονομεύει την ελεύθερη ενημέρωση και δεν πρόκειται να αναγκάσει την διοίκηση της RTS να δώσει βήμα για την προβολή πολιτικών ιδεολογιών που διακηρύττουν την χρήση βίας», επισήμανε ακόμη.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.