Συνεχίζεται η «ομηρία» των 5 Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί

Συνεχίζεται η «ομηρία» των 5 Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης για 5 Έλληνες ναυτικούς οι οποίοι βρίσκονται αποκλεισμένοι στο Τζιμπουτί.

Ανοιχτά του λιμανιού του Τζιμπουτί βρίσκεται αγκυροβολημένο εδώ και περίπου 100 ημέρες το πλοίο «Πτολεμαίος» με πέντε Ελληνες ναυτικούς να βρίσκονται σε μία ιδιότυπη ομηρία.

Στο πλοίο δεν έχει επιτραπεί από τις Αρχές να προσεγγίσει το λιμάνι αρχές εξαιτίας οφειλών του πλοιοκτήτη.

Ένας από τους πέντε ναυτικούς μίλησε στο OPEN για την απίστευτη περιπέτειά τους. «Νιώθουμε εγκατάλειψη, θυμό, αγανάκτηση γιατί είμαστε άδικα, χωρίς αιτία αιχμάλωτοι, μακριά από τα σπίτια μας». Παράλληλα πρόσθεσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. «Οι συνθήκες εδώ μέσα είναι άθλιες. Έχουμε γεμίσει σκουπίδια, μύγες, τα τρόφιμα είναι ελάχιστα. Για τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει τίποτα να φάμε. Ένα ελάχιστο κρέας και τίποτα άλλο».

Πώς ξεκίνησε η περιπέτεια που εξελίχθηκε σε «ομηρία»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιδιότυπη ομηρία των ναυτικών ξεκίνησε τον στις 14 Σεπτεμβρίου. Από τη μία πλευρά δεν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι με το πλοίο και από την άλλη δεν πηγαίνουν σε αυτό οι αντικαταστάτες τους. Οπως μετέδωσε το OPEN αν και έχουν εκδοθεί δύο φορές εισιτήρια για τον επαναπατρισμό τους, η επιστροφή τους έχει ακυρωθεί. Παράλληλα, οι αντικαταστάτες τους αρνούνται να ανέβουν στο πλοίο, ενώ η κατάσταση δυσκολεύει καθώς ανάμεσα στους ναυτικούς βρίσκεται ένας καρδιοπαθής και ένας καρκινοπαθής που έχουν ανάγκη περίθαλψης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.