
Η Γαλλία καταδίκασε «απερίφραστα» την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη χθες Τρίτη από φιλο-ιρανούς διαδηλωτές οργισμένους από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά μιας υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης, της Κατάεμπ Χεζμπολάχ, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25 μέλη της.
Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί εξέφρασε ακόμη την «πλήρη αλληλεγγύη» της χώρας της προς τις ΗΠΑ.
«Η Γαλλία καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν εναντίον των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού στο Ιράκ και τις απόπειρες εισβολής στην περίμετρο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη», είπε η υπουργός από τα Στενά του Ορμούζ, όπου χθες το βράδυ υποδέχτηκε το νέο έτος μαζί με το πλήρωμα της φρεγάτας Courbet, σύμφωνα με τη δήλωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.
Η Γαλλία είναι ένας από τους βασικούς εταίρους των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών στην περιοχή. Έχει επίσης στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ κυρίως συμμετέχοντας στην εκπαίδευση των ιρακινών στρατιωτών
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.