ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μέρκελ: «Η Γερμανία θα παραμείνει φίλος της Μεγάλης Βρετανίας»

Μέρκελ: «Η Γερμανία θα παραμείνει φίλος της Μεγάλης Βρετανίας»

Η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ είπε στον λογαριασμό της στο podcast ότι θα επιθυμούσε «να συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει στενή σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία μετά την αποχώρησή της. Το Brexit είναι μια βαθιά τομή για όλους μας. Η Γερμανία θέλει να παραμείνει στενός συνεργάτης και φίλος της Μεγάλης Βρετανίας διότι μοιραζόμαστε κοινές αξίες».

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε πως «ακόμη και μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να προχωρά μπροστά. Τα 27 κράτη μέλη της Ένωσης θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχίσουν να αναπτύσσουν με επιτυχία την Ευρώπη».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά τις (εμπορικές) διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία με καλή διάθεση, αλλά εκπροσωπώντας και τα δικά της συμφέροντα. Πολλά θα εξαρτηθούν όμως επίσης και από τη Μ. Βρετανία», επισήμανε.

«Το Brexit είναι σημείο καμπής για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τώρα υπάρχουν και μεγάλες ευκαιρίες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Άλτμάιερ μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Τιερί Μπρετόν στο Βερολίνο.

Ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός πρόσθεσε επίσης ότι «το ζητούμενο είναι να μεταρρυθμιστεί και να ενισχυθεί η ανταγωνιστική θέση της Ένωσης. Πρέπει να εμβαθύνουμε την εσωτερική αγορά και πρέπει να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες ψηφιοποίησης», όπως είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τιερί Μπρετόν δήλωσε — παραπέμποντας στο πρόγραμμα για την αλλαγή του κλίματος– ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να επαναπροσδιορίσει τη βιομηχανική της πολιτική. Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων πρέπει να διατηρηθεί. Ένα σημαντικό θέμα είναι η τεχνητή νοημοσύνη». Ο Μπρετόν εξέφρασε τη λύπη του για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είπε και αυτός πως «υπάρχουν επίσης ευκαιρίες. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι προετοιμασμένη για το Βrexit».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.