
Η Αλβανία χρειάζεται 1,08 δισεκατομμύριο ευρώ για την ανοικοδόμηση κατοικιών σε 17.000 ανθρώπους που έμειναν άστεγοι έπειτα από τον σεισμό του Νοεμβρίου που σκότωσε 51 ανθρώπους.
Η Αλβανία έχει ανάγκη 1,08 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση κατοικιών για περίπου 17.000 ανθρώπους που έμειναν άστεγοι μετά το φονικό σεισμό του Νοεμβρίου και επίσης για την τόνωση των κλάδων του τουρισμού, της γεωργίας και των επιχειρήσεων, σύμφωνα με μελέτη.
Το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα τόνισε πως η αλβανική κυβέρνηση, τα Ηνωμένα Έθνη, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμούν πως «οι συνολικές επιπτώσεις της καταστροφής στους 11 πληγέντες δήμους ανέρχονται σε περισσότερα από 980 εκατομμύρια ευρώ».
«Οι τομείς με τις μεγαλύτερες ανάγκες είναι η στέγαση, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 76% όλων των αναγκών, με τους τομείς της εκπαίδευσης και των υποδομών να ακολουθούν», τόνισε το γραφείο της ΕΕ. Ο σεισμός 6,4 βαθμών που έπληξε στις 26 Νοεμβρίου τη βαλκανική χώρα σκότωσε 51 ανθρώπους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διοργανώσει ένα συνέδριο δωρητών στις Βρυξέλλες στις 17 Φεβρουαρίου για την κινητοποίηση της βοήθειας στην Αλβανία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης που επιδιώκει να ενταχθεί στην Ένωση. Η μελέτη εκτίμησης των αναγκών θα βοηθήσει τους δωρητές να επιλέξουν ανάμεσα στα έργα που πρέπει να γίνουν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.