ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δολοφονήθηκε υπό περίεργες συνθήκες Κινέζος επιστήμονας «στο χείλος μεγάλης ανακάλυψης για τον κορωνοϊό»

Δολοφονήθηκε υπό περίεργες συνθήκες Κινέζος επιστήμονας «στο χείλος μεγάλης ανακάλυψης για τον κορωνοϊό»

Ο Κινέζος ερευνητής του κορωνοϊού, Μπινγκ Λιου, που το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ είπε ότι ήταν στα πρόθυρα «πολύ σημαντικών ανακαλύψεων για τον κορωνοϊό» βρέθηκε δολοφονημένος το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο ο Λιου προσπαθούσε να ανακαλύψει τον μηχανισμό με τον οποίο ο ιός μόλυνε τα ανθρώπινα κύτταρα.

Ο Μπινγκ Λιου, 37χρονος επίκουρος καθηγητής έρευνας στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβάνια, βρέθηκε πυροβολημένος πολλές φορές στο σπίτι του το Σάββατο με τράυματα στο κεφάλι, το λαιμό, τον κορμό και τα άκρα.

Ένας δεύτερος άνδρας που το NBC News αναγνώρισε ως Χάο Γκου 46 ετών, βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του σε απόσταση ενός χιλιομέτρου μακριά από το σπίτι του Λιου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Γκου σκότωσε τον Λιου στο σπίτι του πριν αυτοκτονήσει, ανέφερε το CNN.

Πιστεύεται ότι μπήκε από μια ξεκλείδωτη πόρτα και τον πυροβόλησε αρκετές φορές, ενώ η γυναίκα του Λιου έλλειπε από το σπίτι.

Ο Ντετέκτιβ Μπάιαν Κόχλεπ, είπε και στα δύο πρακτορεία ειδήσεων ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι άνδρες γνώριζαν ο ένας τον άλλον, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν το κίνητρο.

Το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ δήλωσε ότι «λυπάται βαθιά από τον τραγικό θάνατο του Μπινγκ Λιού».

«Προσπαθούσε να καταλάβει τον μηχανισμό της μόλυνσης» αποκάλυψε συνάδελφος του, ο οποίος πρόσθεσε ότι «είχε αρχίσει να ανακαλύπτει ενδιαφέροντα πράγματα».

«Ο Bing ήταν στα πρόθυρα σημαντικής ανακάλυψης για την κατανόηση των κυτταρικών μηχανισμών που διέπουν τη μόλυνση SARS-CoV-2 και την κυτταρική βάση των ακόλουθων επιπλοκών», αναφέρει μια άλλη δήλωση από το Τμήμα Βιολογίας Υπολογιστικών και Συστημάτων.

Ο Λιου έκανε το διδακτορικό του στην υπολογιστική επιστήμη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης πριν εργαστεί ως μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon. Στη συνέχεια έγινε ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.