Η Βρετανία διορίζει την πρώτη δικαστή με μαντίλα

Η Βρετανία διορίζει την πρώτη δικαστή με μαντίλα

Μετά την πρώτη φορά που εξελέγη Δήμαρχος Λονδίνου μουσουλμάνος, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Ηνωμένο Βασίλειο διόρισε μουσουλμάνα που φορούσε μαντίλα για να υπηρετήσει ως αναπληρωτής δικαστής.

Η Ράφια Αρσάντ, 40χρονη Πακιστανό-Βρετανή Μουσουλμάνα που ασχολείται με την νομική εδώ και 17 χρόνια, διορίστηκε αναπληρώτρια δικαστής στην περιοχή των Midlands την περασμένη εβδομάδα. Τώρα, η νεοδιορισμένη δικαστής λέει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τη νέα της πλατφόρμα «βεβαιωθείτε ότι ο ήχος της διαφορετικότητας ακούγεται δυνατός και καθαρός», αναφέρει το Metro UK.

Παρά το γεγονός ότι διορίστηκε σε μια τόσο ξεχωριστή θέση στη βρετανική κοινωνία, η Arshad εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι Βρετανοί είναι ρατσιστές. Ισχυρίζεται ότι είναι θύμα διακρίσεων και προκαταλήψεων «μερικές φορές σε καθημερινή βάση».

Η πρόσφατα διορισμένη δικαστής, που εκπαιδεύτηκε σε Σχολή στο Δυτικό Γιορκσάιρ, ήταν η πρώτη στην οικογένειά της που παρακολούθησε πανεπιστήμιο.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η οποία ξεκίνησε το 2004 όταν προσχώρησε στα Επιμελητήρια Οικογενειακού Δικαίου της St. Mary, η Arshad χειρίστηκε υποθέσεις που έχουν σχέση με τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων, τον αναγκαστικό γάμο και άλλα θέματα που σχετίζονται με το ισλαμικό δίκαιο. Έχει επίσης γράψει ένα βιβλίο με τίτλο “Ισλαμικό οικογενειακό δίκαιο”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τώρα εναπόκειται σε μένα να είμαι αυτή η φωνή για αυτούς, για να βεβαιωθώ ότι ο ήχος της διαφορετικότητας ακούγεται δυνατός και καθαρός και ότι φτάνει στα κατάλληλα μέρη», είπε η Arshad στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εκλογή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.