
Άσχημη εξέλιξη είχαν τα γενέθλια ενός 80χρονου σε εστιατόριο στο χωριό Σενζουάνγκ στην πόλη Λινφέν, στην επαρχία Σανσί της βόρειας Κίνας.
Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν έπειτα από την κατάρρευση του διώροφου κτιρίου
Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 9:40 το πρωί (τοπική ώρα) ενώ συγγενείς και κάτοικοι της περιοχής παρευρίσκονταν σε γεύμα γενεθλίων του 80χρονου.
Μέχρι τις 19:00 χθες απόγευμα (τοπική ώρα), 45 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του διώροφου κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των νεκρών, επτά σοβαρά τραυματισμένων και 21 ελαφρώς τραυματισμένων, ανέφερε η υπηρεσία διάσωσης.
Εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα χαλάσματα. Πάνω από 710 άτομα συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, πυροσβεστών, ντόπιων κατοίκων και εκπαιδευμένων σκύλων.
Οι τοπικές αρχές έστειλαν περισσότερους από 100 γιατρούς και 15 ασθενοφόρα στο σημείο της καταστροφής.
Τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.