Δεν βλέπω να έρχονται στην ώρα τους οι Ισραηλινοί για να υπογράψουν την ασπίδα του Οδυσσέα ή του Αχιλλέα. Πολλά τα προβλήματα...

Σουηδία: Η τέχνη σε άλλο επίπεδο – Άγνωστοι κατασκευάζουν μικροσκοπικούς κόσμους στους δρόμους (φώτο)

Σουηδία: Η τέχνη σε άλλο επίπεδο – Άγνωστοι κατασκευάζουν μικροσκοπικούς κόσμους στους δρόμους (φώτο)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

H τέχνη πλέον εκφράζεται με άπειρους τρόπους και οι άνθρωποι δημιουργούν απίστευτα πράγματα με τα χέρια τους, όπως στην Σουηδία, όπου άγνωστοι κατασκευάζουν μικροσκοπικούς κόσμους που θυμίζουν ταινίες της Walt Disney.

Έχετε δει ποτέ καταστήματα και εστιατόρια για ποντίκια έξω από την οθόνη της τηλεόρασής σας; Σας ακούγεται τρελό έτσι; Και όμως, καλλιτέχνες στη Σουηδία κατασκευάζουν μικροσκοπικούς κόσμους για τους μικρούς μας φίλους και θυμίζουν σετ ταινιών!

Εμπνευσμένοι από τις τις φανταστικές ιστορίες του Walt Disney, οι Ντον Μπλουθ, Μπεατρίξ Πότερ και Άστριντ Λίντγκρεν του AnonyMouse άρχισαν να κατασκευάζουν μικροσκοπικά εστιατόρια, καταστήματα και φαρμακεία τον χειμώνα του 2016 στην πόλη Μάλμο στη Σουηδία. Σήμερα τέτοιες κατασκευές θα βρει κάποιος τόσο στη Σουηδία όσο και στη Γαλλία και την Νήσο Μαν.

https://www.instagram.com/p/CDda8N_nsFj/?utm_source=ig_embed

«Ο βασικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε λίγη καθημερινή μαγεία στα παιδιά και τους πεζούς που περπατούν στους δρόμους» λέει στο My Modern Net το AnonyMouse.

Από ένα μικρό μαγαζί γεμάτο με άλμπουμ μέχρι ένα μικροσκοπικό ινδικό εστιατόριο, κάθε κατασκευή στον δρόμο διαθέτει μια απίστευτη λεπτομέρεια.

Καθεμία από τις μικροσκοπικές βιτρίνες διαθέτει όμορφες προσόψεις, τέντες και μερικές έχουν και μικρά ποδήλατα απέξω. Ενώ οι μικροσκοπικές βιτρίνες είναι αρκετά εντυπωσιακές από μόνες τους, οι εσωτερικοί χώροι αυτών των μικρών καταστημάτων πάνε σε άλλο επίπεδο.

Το AnonyMouse χρησιμοποιεί καθημερινά αντικείμενα όπως σπιρτόκουτα και τα μετατρέπει σε έπιπλα και άλλα στηρίγματα για ποντίκια.

https://www.instagram.com/p/CDn6ffHHvv2/?utm_source=ig_embed

«Πιστεύουμε ότι τα περισσότερα παιδιά θέλουν να φανταστούν ότι υπάρχει ένας κόσμος παράλληλος με τον δικό μας, όπου τα μικρά ζώα ζουν ακριβώς όπως κι εμείς» εξηγούν οι AnonyMouse.

«Προσπαθούμε λοιπόν να ενσωματώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ανθρώπινα αντικείμενα».

Η ομάδα δεν αποκαλύπτει ποτέ τις ακριβείς τοποθεσίες των κατασκευών τους, ενθαρρύνοντας τους θαυμαστές να τις αναζητήσουν.

https://www.instagram.com/p/CDcOd51HWCw/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B6k8Lj7nuBp

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.