ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Η αγάπη του για τα γλυκόριζα… τον σκότωσε – Έτρωγε για εβδομάδες μια σακούλα και πέθανε

ΗΠΑ: Η αγάπη του για τα γλυκόριζα… τον σκότωσε – Έτρωγε για εβδομάδες μια σακούλα και πέθανε

Ακριβά πλήρωσε ένας 54χρονος εργάτης στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ την αγάπη του για τη γλυκόριζα.

Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί ο 54χρονος έτρωγε επί αρκετές εβδομάδες 1,5 σακούλα γλυκόριζα με αποτέλεσμα να τον προδώσει η καρδιά του.

«Ακόμα και μια μικρή ποσότητα γλυκόριζας μπορεί να αυξήσει την πίεση« εξήγησε ο καρδιολόγος Νιλ Μπουτάλα ο οποίος και περιέγραψε την υπόθεση του 54χρονου στο New England Journal of Medicine.

Το πρόβλημα δημιουργεί μια από τις ουσίες που περιέχονται στην γλυκόριζα και η οποία μπορεί να προκαλέσει πτώση στο κάλιο και αστάθεια στους ηλεκτρολύτες.

Όπως επισημαίνει η αμερικανική Food and Drug Administration (FDA) ακόμα και μια μικρή ποσότητα γλυκόριζας σε καθημερινή βάση μπορεί να προκαλέσει καρδιολογικά προβλήματα ειδικά σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 40 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 54χρονος κατέρρευσε ενώ έτρωγε σε φαστ-φουντ. Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο του έκαναν ανάνηψη αλλά ο εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή την επόμενη ημέρα στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.