Μετά τον κορωνοϊό ο Μπίλ Γκέιτς επανέρχεται δριμύτερος: Έρχονται και άλλες απειλές για την ανθρωπότητα!

Μετά τον κορωνοϊό ο Μπίλ Γκέιτς επανέρχεται δριμύτερος: Έρχονται και άλλες απειλές για την ανθρωπότητα!

Ο ιδρυτής της Microsoft που είχε «προβλέψει» μια πανδημία το 2015, εκτιμά πως ο πλανήτης ζει υπό την απειλή νέων, ακόμη πιο επικίνδυνων κρίσεων, για τις οποίες δεν είναι προετοιμασμένος και έτσι φαίνεται πως νιώθει “υποχρεωμένος” για να προετοιμάσει εμάς…

Το 2015 ο ιδρυτής της Microsoft είχε εκτιμήσει ότι ένας ιός θα μπορούσε να προσβάλει τον άνθρωπο και μάλιστα με άμεσο και εύκολο τρόπο, όσο εκείνος θα βρίσκεται στο αεροπλάνο ή σε ένα κατάστημα, προειδοποιώντας παράλληλα για το γεγονός ότι ο πλανήτης δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει μία θανατηφόρα πανδημία.

Έξι χρόνια μετά, ο Μπιλ Γκέιτς επανέρχεται με νέες ζοφερές προβλέψεις, ομολογουμένως τρομακτικές, πάντα για το… καλό μας.

Σε διαδικτυακή του συνέντευξη ο Γκέιτς προέβλεψε δύο νέες απειλές για την ανθρωπότητα:

“Υπάρχουν πολλές μολυσματικές ασθένειες του αναπνευστικού, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ τρομακτικές γιατί μπορείς να προσβληθείς οπουδήποτε”. Μερικές από αυτές που πρέπει να περιμένουμε και να προετοιμαστούμε για να τις αντιμετωπίσουμε; “Η μία έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Ο απολογισμός των θανάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχουμε στην πανδημία”.

Η άλλη απειλή; “Η βιοτρομοκρατία. Κάποιος που θέλει να προκαλέσει μία καταστροφή θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ιό και στην προκειμένη περίπτωση, η αντιμετώπιση ενός τέτοιου ιού είναι πιο δύσκολη από αυτή μίας επιδημίας που προέρχεται από τη φύση”. Βέβαια, όσο κι αν αμφιβάλει για την ετοιμότητα που θα μπορούσε να αναπτύξει ο πλανήτης για τέτοια ενδεχόμενα δεν παραλείπει να τονίσει πως “μπορούμε έστω να την αυξήσουμε”.

Όχι και τόσο αισιόδοξο το “ποδαρικό” του Γκέιτς το 2021. Αλλά και από την άλλη και πότε ήταν;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.