ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανία: Κατεδαφίστηκαν τέσσερις πύργοι ψύξης στον σταθμό παραγωγής ενέργειας Rugeley Power station (βίντεο)

Βρετανία: Κατεδαφίστηκαν τέσσερις πύργοι ψύξης στον σταθμό παραγωγής ενέργειας Rugeley Power station (βίντεο)

Τέσσερις πύργοι ψύξης στον σταθμό παραγωγής ενέργειας Rugeley Power station κατεδαφίστηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Στόχος είναι να ελευθερώσουν τον χώρο για την κατασκευή 2.300 κατοικιών, συμπεριλαμβανομένων χώρων εργασίας, πάρκου και ενός καινούριου σχολείου.

Οι τέσσερις πύργοι ψύξης στον σταθμό παραγωγής ενέργειας Rugeley Power station κατεδαφίστηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη στις 11:15 το πρωί της 6ης Ιούνη 2021, για να ελευθερώσουν τον χώρο για την κατασκευή 2.300 κατοικιών, συμπεριλαμβανομένων χώρων εργασίας, πάρκου και ενός καινούριου σχολείου.

Η ελεγχόμενη έκρηξη αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί, αλλά χρειάστηκε να καθυστερήσει για 15 λεπτά, ώστε να μην διαταράξει την εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της D-Day στο μνημείο του Σταφορντσάιρ.

Οι δρόμοι γύρω από την περιοχή έκλεισαν για λόγους ασφαλείας, με την κυκλοφορία να ξαναρχίζει κανονικά αργότερα σήμερα, όταν η σκόνη από την κατεδάφιση θα έχει καταλαγιάσει.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο σταθμός παραγωγής ενέργειας Rugeley Power station σταμάτησε τη λειτουργία του το 2016, 60 ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη παραγωγής.

Νωρίτερα τότε, η ιδιοκτήτρια εταιρεία ENGIE είχε εγκρίνει την άδεια στους τοπικούς φορείς να μετατρέψουν το εργοστάσιο σε ένα χώρο κατασκευής κατοικιών-2.300 συνολικά-με χώρους άθλησης, επαγγελματικούς χώρους, πάρκο και ένα καινούριο ολοήμερο σχολείο.

Οι εργασίες απομάκρυνσης των υλικών και εκκαθάρισης του χώρου αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το χειμώνα του 2022, στο πλαίσιο του σχεδίου αναμόρφωσης του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας Rugeley Power Station.

Παρακολουθώντας την κατεδάφιση των εμβληματικών πύργων, πολλοί κάτοικοι της περιοχής στη Βρετανία εξέφρασαν τη συγκίνησή τους, αλλά και την αισιοδοξία τους για το μέλλον.

«Από αύριο ορίζοντας δεν πρόκειται να είναι ξανά ο ίδιος στα μέρη μας! Μια καινούρια μέρα ξημερώνει» έγραψε με μια δόση νοσταλγίας, αλλά και γεμάτος αισιοδοξία για το μέλλον κάποιος από τους κατοίκους της περιοχής στο Twitter και πολλοί έσπευσαν να συμφωνήσουν με τα λεγόμενά του για την καινούρια εποχή που αρχίζει για την μικρή πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η κατεδάφιση σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής και την έναρξη μιας άλλης. Κι ενώ πολλοί από εμάς θα νιώσουμε ότι οι πύργοι μας λείπουν, καθώς αντιπροσωπεύουν τη βιομηχανική μας κληρονομιά, η ανάπτυξη της περιοχής αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τις νέες γενιές στο Ραγκελέι” σχολίασε η Αμάντα Μίλινγκ, βουλευτής της περιοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.