Σοκ στο Ισραήλ: Εμβολιασμένο το 50% των όσων έχουν μολυνθεί με μετάλλαξη Δέλτα – Επιστρέφουν οι μάσκες – Τι συμβαίνει;

Σοκ στο Ισραήλ: Εμβολιασμένο το 50% των όσων έχουν μολυνθεί με μετάλλαξη Δέλτα – Επιστρέφουν οι μάσκες – Τι συμβαίνει;

Σοκ στο Ισραήλ καθώς ο εφιάλτης του Covid-19 επιστρέφει, παρόλο που έχει εμβολιάσει πλήρως το 65% του συνολικού πληθυσμού!

Το Ισραήλ φαίνεται πως αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την μετάλλαξη Δέλτα, όπως και η Βρετανία, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι υπεύθυνοι υγείας της χώρας το ήμισυ των νέων περιπτώσεων ήταν μεταξύ ατόμων που είχαν εμβολιαστεί.

Πλήρως εμβολιασμένα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με την παραλλαγή Δέλτα θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα, δήλωσε ο Chezy Levy, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz.

«Παρόλο που οι αριθμοί είναι χαμηλοί, το γεγονός ότι αυτό φτάνει στους εμβολιασμένους ανθρώπους σημαίνει … ότι ακόμα εξακολουθούμε να ελέγχουμε πόσοι εμβολιασμένοι άνθρωποι έχουν επίσης μολυνθεί», δήλωσε ο Levy, σύμφωνα με τον Haaretz.

Ο Levy είπε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Kan Bet ότι περίπου το 40% έως 50% των νέων περιπτώσεων φαίνεται να ήταν άτομα που είχαν εμβολιαστεί, ανέφερε η Haaretz. Ο ίδιος δεν φάνηκε να καθορίζει ένα χρονικό πλαίσιο για τις νέες περιπτώσεις.

Ο αριθμός είναι πιθανώς μια εκτίμηση, καθώς το υπουργείο αναλύει ακόμη τις περιπτώσεις. Τη Δευτέρα, ο Levy είπε ότι το ένα τρίτο των νέων καθημερινών περιπτώσεων ήταν άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

Δεν είναι σαφές εάν αυτοί οι άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί πλήρως ή μερικώς.

Αν και οι μολύνσεις μεταξύ εμβολιασμένων ανθρώπων έχουν προκαλέσει ανησυχία στους Ισραηλινούς, οι λοιμώξεις δεν φαίνεται να είναι τόσο σοβαρές όσο σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

Αν και είναι προκαταρκτικά, τα στοιχεία υπογραμμίζουν την ανησυχία ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται ακόμη και σε μέρη όπως το Ισραήλ όπου έχουν εμβολιαστεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Οι νέες καθημερινές περιπτώσεις που καταγράφονται στο Ισραήλ έχουν ανέβει σε πάνω από 100, το υψηλότερο επίπεδο στη χώρα από τον Μάιο. Περίπου το 70% των περιπτώσεων προκλήθηκε από την παραλλαγή Δέλτα, δήλωσε ο Levy.

Επιβάλει εκ νέου μασκοφορία το Ισραήλ

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στο Ισραήλ έφθασε τα 1.147, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με άλλα λόγια στο υψηλότερο επίπεδο από την 5η Μαΐου.

Η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, της ινδικής μετάλλαξης είναι γεγονός και κανένα εμβόλιο Pfizer/BioNTech δεν μπορεί να το αναχαιτίσει και από σήμερα γίνεται και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους!

Ο αρχίατρος της ομάδας κρούσης για τον κορωνοϊό δρ Νάχμαν Ας δήλωσε ότι το Ισραήλ ερευνά νέα «τεχνολογικά εργαλεία» για την επιβολή νέας καραντίνας, επικαλούμενος τις προηγούμενες προσπάθειες του Ισραήλ να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικά βραχιόλια παρακολούθησης. «Θα παρουσιάσουμε νέες προτάσεις στον τεχνολογικό χώρο» είπε.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, εντοπίστηκαν 175 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων μολύνσεων να φθάνει τις 840.813 περιπτώσεις.

Πάντως ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας παρέμεινε αμετάβλητος στους 6.429 νεκρούς, αφού η χώρα δεν κατέγραψε κανέναν θάνατο το προηγούμενο 24ωρο και αυτό δημιουργεί παράδοξο για τη νέα επιβολή μέτρων.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε στους 26.

Στην παρούσα φάση, έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις το 65% του συνολικού πληθυσμού του Ισραήλ· το ποσοστό στους ενήλικες φθάνει στο 85%, ενώ υπό το φόβο της μετάλλαξης Δέλτα καλούνται πλέον να εμβολιαστούν και οι ηλικίες 12 έως 15 ετών.

Ωστόσο προχθές Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να επιβάλλει εκ νέου την υποχρέωση να φοριέται μάσκα προστασίας στη διάρκεια επαφών σε εσωτερικούς χώρους. Είχε αρθεί την 15η Ιουνίου, όμως έκτοτε διαγνώστηκαν εκατοντάδες κρούσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.