ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Α.Γκουτέρες: Πρότεινε στον Β.Πούτιν «λύση» για να συνεχιστεί η εξαγωγή σιτηρών και λιπασμάτων από τη Μαύρη Θάλασσα

«Ο στόχος είναι να απομακρυνθούν τα εμπόδια» δήλωσε ο γγ του ΟΗΕ

Α.Γκουτέρες: Πρότεινε στον Β.Πούτιν «λύση» για να συνεχιστεί η εξαγωγή σιτηρών και λιπασμάτων από τη Μαύρη Θάλασσα

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έστειλε χθες Τρίτη μια επιστολή στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην οποία προτείνει έναν τρόπο για να διευκολυνθούν περαιτέρω οι εξαγωγές ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων και να διασφαλιστούν οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Ο στόχος είναι να απομακρυνθούν τα εμπόδια που επηρεάζουν τις οικονομικές συναλλαγές μέσω της Ρωσικής Αγροτικής Τράπεζας (RAB), κάτι για το οποίο έχει εκφράσει ανησυχίες η Ρωσία, και ταυτόχρονα να συνεχιστεί η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας», είπε ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίτς.

Η συμφωνία με βάση την οποία επιτρέπονται οι εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων από την Ουκρανία πρόκειται να λήξει την Δευτέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρεις πηγές που έχουν γνώση των διαβουλεύσεων ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να συνδέσει μια θυγατρική εταιρεία της Ρωσικής Αγροτικής Τράπεζας με το διεθνές σύστημα Swift ώστε να επιτρέπονται οι συναλλαγές για αγορές τροφίμων και λιπασμάτων. Δύο πηγές είπαν ότι ο Γκουτέρες πρότεινε στον Πούτιν να διατηρηθεί η υπάρχουσα συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας για αρκετούς μήνες, μέχρι να συνδεθεί αυτή η θυγατρική εταιρεία με το Swift.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.