ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αίγυπτος: Ετοιμάζεται να συμφωνήσει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Η Αίγυπτος διαθέτει αποθέματα σιταριού που επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της για τέσσερις μήνες

Αίγυπτος: Ετοιμάζεται να συμφωνήσει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Η Αίγυπτος αναμένει να καταλήξει σε νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) “εντός του μήνα”, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Mostafa Madbouly σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τον Μάρτιο, η Αίγυπτος δήλωσε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με το ΔΝΤ σχετικά με πιθανά κεφάλαια για την αντιστάθμιση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας, σε περίπτωση που αυτή παραταθεί.

Η Αίγυπτος διαθέτει στρατηγικά αποθέματα σιταριού που επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της για τέσσερις μήνες και στρατηγικά αποθέματα φυτικών ελαίων για την κάλυψη έξι μηνών, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εφοδιασμού δήλωσε πως οι συμφωνίες με την κυβέρνηση της Αιγύπτου για την αγορά ινδικού σιταριού δεν θα επηρεαστούν από την απαγόρευση εξαγωγών που ανακοίνωσε το Νέο Δελχί το Σάββατο.

Το αιγυπτιακό υπουργικό συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του στον κρατικό αγοραστή εμπορευμάτων GASC να συνάπτει συμφωνίες για την αγορά σιταριού απευθείας από χώρες ή εταιρείες, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αίγυπτος, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σιταριού στον κόσμο, βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ινδία, την Αυστραλία, το Καζακστάν και τη Γαλλία για απευθείας συμφωνίες αγοράς σιταριού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.