ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Αναστενάζουν» και οι Βέλγοι: Το 64% δε θα μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ενέργειας

Οι πολίτες έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν τις συνήθειές τους

«Αναστενάζουν» και οι Βέλγοι: Το 64% δε θα μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ενέργειας

Έντονη είναι η ανησυχία των Βέλγων πολιτών για τους αυξημένους λογαριασμούς στην ενέργεια, με τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία να έχουν ως αποτέλεσμα την «εκτόξευσή» τους σε δυσθεώρητα ύψη, και τη ζωή τους να έχει δυσκολέψει δραματικά, όπως άλλωστε και αυτή των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Μεγάλο Βαρόμετρο της Soir-RTL-Ipsos που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα, περίπου το 64% των πολιτών του Βελγίου φοβάται ότι δε θα μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ενέργειας.

Η ανησυχία είναι μεγαλύτερη στο νότιο τμήμα της χώρας. Ειδικότερα, το 73% των πολιτών στη Βαλλονία ζει με αυτόν τον φόβο (σε σύγκριση με το 59% των Φλαμανδών και το 70% των κατοίκων των Βρυξελλών).

Την ίδια ώρα, και ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι με το «κύμα» ανατιμήσεων και το φόβο ότι δε θα μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, η πλειοψηφία των Βέλγων λένε ότι έχουν αλλάξει ορισμένες συμπεριφορές.

Σχεδόν 8 στους 10 ερωτηθέντες λένε ότι χρησιμοποιούν «λιγότερο ρεύμα, φυσικό αέριο, νερό ή καύσιμα θέρμανσης».

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το 40% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τις αποταμιεύσεις τους ή να δανειστούν για να καλύψουν απροσδόκητα ενεργειακά έξοδα.

Τέλος, ένας στους τρεις Βέλγους – 4 στους 10 στις Βρυξέλλες και τη Βαλλονία – παραδέχεται ότι η άνοδος των τιμών της ενέργειας τούς ώθησε να περικόψουν τις δαπάνες τους για υγειονομική περίθαλψη.

Όπως αναφέρει το δίκτυο rtl, η έρευνα για αυτό το Μεγάλο Βαρόμετρο πραγματοποιήθηκε πριν από τις ανακοινώσεις για νέα βοήθεια που έγιναν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο των μέτρων για μείωση της κατανάλωσης, από απόψε τα φώτα θα σβήνουν στους περισσότερους αυτοκινητόδρομους της Βαλλονίας, γαλλόφωνης περιοχής του Βελγίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.