ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απέπλευσε για την Αφρική το πρώτο πλοίο με σιτηρά που εκμίσθωσε ο ΟΗΕ

Με φορτίο 23.000 τόνων σίτου κατευθύνεται προς την Αιθιοπία, υπό τον φόβο εκδήλωσης επισιτιστικής κρίσης στα φτωχά κράτη

Απέπλευσε για την Αφρική το πρώτο πλοίο με σιτηρά που εκμίσθωσε ο ΟΗΕ

Το πρώτο πλοίο με σιτηρά για την Αφρική που εκμισθώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη αναχώρησε από τον λιμένα Πιβντέβνι της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού, ο Μαξίμ Μαρτσένκο.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ), μέρος του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, εκμίσθωσε το φορτηγό Brave Commander, που μεταφέρει 23.000 τόνους σίτου με προορισμό την Αιθιοπία.

Ο ΟΗΕ και η Τουρκία μεσολάβησαν για την επίτευξη συμφωνίας στα τέλη Ιουλίου που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ξαναρχίσει να εξάγει σιτηρά μέσω των λιμανιών της στη Μαύρη Θάλασσα, παρά τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Από τις αρχές του μήνα, πάνω από δέκα φορτηγά πλοία με σιτηρά απέπλευσαν από τα ουκρανικά λιμάνια. Ωστόσο, τα πρώτα φορτία ήταν εμπορικά.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί εδώ και καιρό πως υπάρχει κίνδυνος να ενσκήψουν ελλείψεις τροφίμων και λιμός σε φτωχά κράτη του κόσμου εάν η Ουκρανία, μεγάλος προμηθευτής σιτηρών σε διεθνή κλίμακα, δεν μπορέσει να ξαναρχίσει τις εξαγωγές της, που ανεστάλησαν όταν επενέβη ο στρατός της Ρωσίας στην επικράτειά της την 24η Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πλοία και τα φορτία τους επιθεωρούνται προτού περάσουν από το στενό του Βοσπόρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.