ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αυστρία: «Δεν θα πληρώσουμε σε ρούβλια το φυσικό αέριο»

Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ

Αυστρία: «Δεν θα πληρώσουμε σε ρούβλια το φυσικό αέριο»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξή του στο Al Jazeera ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα πληρώσει σε ρούβλια το φυσικό αέριο. 

«Η θέση μας είναι σαφής. Είμαστε δεσμευμένοι στις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες [με τη Ρωσία] και δεν θα πληρώσουμε σε ρούβλια, δεν έχουμε τέτοια πρόθεση», είπε ο Σάλενμπεργκ.

Στα τέλη Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε οι πληρωμές για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε «μη φιλικές χώρες» να γίνονται σε ρούβλια για να στηρίξει το ρωσικό νόμισμα. Ανέθεσε επίσης στην κυβέρνηση να δώσει στην Gazprom μια οδηγία για την τροποποίηση των υφιστάμενων συμβάσεων. Στις 31 Μαρτίου, ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα σχετικά με τους κανόνες εμπορίου φυσικού αερίου με μη φιλικές χώρες, το οποίο ορίζει ένα νέο σύστημα πληρωμής συμβολαίων.

Η νέα διαδικασία πληρωμής για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια από αγοραστές «μη φιλικών χωρών» τέθηκε σε ισχύ την 1η Απριλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από πλευράς του, ο αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ δήλωσε στις 27 Απριλίου ότι η Αυστρία μπορεί να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ευρώ, παρά τις αλλαγές στη διαδικασία πληρωμής που εισήγαγε η Gazprom. Η αυστριακή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV είπε, απαντώντας σε αίτημα του ρωσικού πρακτορείου TASS για σχολιασμό, ότι είχε αναλύσει πληροφορίες από την Gazprom και εργαζόταν σε μια λύση που θα ήταν σύμφωνη με τους όρους των κυρώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.