ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο Μαξίμου πιστεύουν θα αναστηθούν με το πακέτο που ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης. Έτσι πιστεύουν...

Bίντεο – ντοκουμέντο: Ανθρακωρύχοι σε ορυχείο της Νότιας Αφρικής κόβουν μέρη από τα σώματα νεκρών για να τραφούν!

Νέο οπτικοακουστικό υλικό έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας μετά την παράδοση των λιμοκτονούντων ανθρακωρύχων

Bίντεο – ντοκουμέντο: Ανθρακωρύχοι σε ορυχείο της Νότιας Αφρικής κόβουν μέρη από τα σώματα νεκρών για να τραφούν!

Νέο οπτικοακουστικό υλικό έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας μετά την παράδοση των λιμοκτονούντων ανθρακωρύχων σε ορυχείο της Νότιας Αφρικής στις Αρχές, το οποίο δείχνει υποσιτισμένους ανθρώπους να τρώνε κομμάτια από διάφορα μέρη ανθρώπων που έχουν ήδη πεθάνει.

Θυμίζουμε πως περίπου 324 άτομα απομακρύνθηκαν από το παλιό ορυχείο Buffelsfontein, περίπου 150 χιλιόμετρα από το Γιοχάνεσμπουργκ, στις 16 Ιανουαρίου, ολοκληρώνοντας έναν πολύμηνο αποκλεισμό μεταξύ των παράνομων ανθρακωρύχων και της Αστυνομίας.

Ωστόσο, 78 από αυτούς ήταν ήδη νεκροί, έχοντας περάσει μήνες κλεισμένοι σχεδόν ένα μίλι κάτω από τη γη χωρίς τροφή και με ελάχιστο νερό.

Δύο εξαντλημένοι επιζώντες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι υπό όρους αλλά αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη εξόρυξη και κατοχή χρυσού, μίλησαν στην εφημερίδα «The Telegraph» για την κατάσταση στην οποία έφτασαν οι συνάδελφοί τους, προκειμένου να επιβιώσουν.

«Έκοψαν μέρη από τα πόδια, τα χέρια και τα πλευρά των νεκρών για να τραφούν. Αποφάσισαν ότι αυτή ήταν η μόνη επιλογή για να επιβιώσουν», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ένας άνδρας που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης δήλωσε στο BBC ότι δεν μπορούσε πλέον να φάει κρέας μετά την κατάβασή του στο ορυχείο και την ανακάλυψη των σάπιων σωμάτων των πεθαμένων.

«Αυτά τα σώματα μύριζαν πολύ άσχημα… μου είπαν ότι κάποιοι από αυτούς είχαν φάει άλλους (ανθρώπους) μέσα στο ορυχείο, γιατί δεν υπήρχε τρόπος να βρουν τροφή. Και έτρωγαν και κατσαρίδες».

Σημειώνεται πως σχεδόν 2.000 ανθρακωρύχοι παραδόθηκαν και βγήκαν από τις στοές, αλλά εκατοντάδες άλλοι αρνήθηκαν να το κάνουν.

Τότε, η Αστυνομία άρχισε να μειώνει την παροχή τροφής και νερού, με τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι τους είχαν κόψει εντελώς την προμήθεια τον Νοέμβριο.

Η Αστυνομία ανέφερε ότι ήταν αναγκαίο να χρησιμοποιήσει καπνό για να τους βγάλει έξω, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών σε μάχες με ένοπλες συμμορίες κάτω από τη γη.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε από σκληρούς αρχηγούς συμμοριών, οι οποίοι φέρεται να είχαν αποθηκεύσει την ελάχιστη τροφή που υπήρχε, αφήνοντας πολλούς να πεθάνουν από ασιτία ή αφυδάτωση.

Εθελοντές που συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης την περασμένη εβδομάδα περιέγραψαν φρικτές σκηνές, καθώς εκατοντάδες παράνομοι ανθρακωρύχοι βγήκαν στην επιφάνεια, πολλοί από αυτούς στο χείλος του θανάτου.

Εικόνες από το σημείο έδειξαν ότι πολλοί από τους ανθρακωρύχους -μερικοί από τους οποίους έμοιαζαν με επιζώντες στρατοπέδων συγκέντρωσης- βγήκαν με φορεία, καθώς δεν μπορούσαν να περπατήσουν.

Η καταστολή της Αστυνομίας στο ορυχείο Buffelsfontein έγινε μέρος μιας επιχείρησης σε εθνικό επίπεδο με την ονομασία «Vala Umgodi», η οποία ξεκίνησε από τις Αρχές της Νότιας Αφρικής τον Δεκέμβριο του 2023, μετά την αποκάλυψη ότι οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα είχαν καταλάβει πολλές παλιές στοές.

Δείτε το σχετικό βίντεο (σκληρές εικόνες):

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.