Τζιλ Μπάιντεν: Στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Τζιλ Μπάιντεν: Στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής έφτασε στο Τόκιο την Πέμπτη η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, για να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η παρουσία της Τζιλ Μπάιντεν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι ένα μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην σύμμαχο χώρα Ιαπωνία, που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται από την έξαρση της πανδημίας. Το απόγευμα της Πέμπτης η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ παρακάθισε σε δείπνο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Γιοσιχίντε Σούγκα και την σύζυγό του, Μαρίκο Σούγκα.

Ο Σούγκα αναμένεται να συναντηθεί μόνο με 15 αρχηγούς κρατών στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων, εξαιτίας της πανδημίας, ενώ υπό κανονικές συνθήκες, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να δει, τουλάχιστον, 120 ηγέτες άλλων χωρών.

Η Τζιλ Μπάιντεν την Παρασκευή θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των Αγώνων ενώ στην ατζέντα της περιλαμβάνεται συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης με αθλητές της αμερικανικής αποστολής καθώς και επίσκεψη στα ανάκτορα, όπου θα την υποδεχθεί ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία θεώρησαν πως είναι σημαντικό η αποστολή των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες να εκπροσωπηθεί στο ανώτατο επίπεδο και πρόσθεσε ότι η Τζιλ Μπάιντεν ανυπομονούσε για το ταξίδι στο Τόκιο, ώστε να στηρίξει τους αθλητές των ΗΠΑ, που θα κληθούν να αγωνιστούν σε δύσκολες συνθήκες.

Ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο θα κηρύξει την τελετή έναρξης, χωρίς να αναφέρει την λέξη «εορτασμοί»

Ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο θα κηρύξει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή 23 Ιουλίου, σε ένα στάδιο άδειο από θεατές. Ο Ναρουχίτο στην ομιλία του θα αποφύγει να χρησιμοποιήσει λέξεις, όπως «εορτασμοί» ή παρόμοιες, σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα Japan Times.

Εξαιτίας της πανδημίας, που παρουσιάζει έξαρση στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, η κυβέρνηση και η οργανωτική επιτροπή αποφάσισαν να παραλείψουν την λέξη «εορτασμοί», που είθισται να ακούγεται πάντα στην τελετή έναρξης των Αγώνων. Αν και ο αυτοκράτορας θα είναι παρών στην τελετή έναρξης, η αυτοκράτειρα Μασάκο και τα άλλα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας δεν θα δώσουν το «παρών», στο πλαίσιο της οδηγίας από την οργανωτική επιτροπή ο αριθμός των θεατών να είναι περιορισμένος προς αποφυγή μετάδοσης της Covid.

Πριν ένα μήνα ο εκπρόσωπος Τύπου των ανακτόρων στην Ιαπωνία είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου πως ο αυτοκράτορας είναι «εξαιρετικά ανήσυχος» για την τρέχουσα κατάσταση των μολύνσεων της Covid και φοβάται πως η οργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Το 1998 ο αυτοκράτορας Ακιχίτο, πατέρας του Ναρουχίτο, είχε κηρύξει την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Ναγκάνο ενώ ο παππούς του Ναρουχίτο, αυτοκράτορας Χιροχίτο, είχε κηρύξει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 1964 και την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σαπόρο το 1972.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.