Ο ΟΗΕ στέλνει εκατομμύρια Αφγανούς στην Ελλάδα: «Να ανοίξουν όλες οι χώρες τα σύνορα για να περάσουν» (βίντεο)

Ο ΟΗΕ στέλνει εκατομμύρια Αφγανούς στην Ελλάδα: «Να ανοίξουν όλες οι χώρες τα σύνορα για να περάσουν» (βίντεο)

Τα Ηνωμένα Έθνη προετοιμάζουν το έδαφος για αφίξεις εκατομμυρίων Αφγανών στην Ελλάδα, καθώς προέτρεψαν τις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν να διατηρήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους για να περάσουν επικαλούμενοι την «έλλειψη τροφίμων και την ανάγκη πολλών Αφγανών να αναζητήσουν καταφύγιο διεθνώς».

Την Παρασκευή, ο ΟΗΕ προειδοποίησε για επικείμενη ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν καθώς η σύγκρουση εντείνεται εκεί εν μέσω της επέλασης των Ταλιμπάν. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη της Ελβετίας, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ (Hπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες) κάλεσε τα κράτη γύρω από το Αφγανιστάν να διατηρήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους για να περάσουν όσοι Αφγανοί θέλουν να φύγουν.

«Η Hπατη Αρμοστεία καλεί τις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν να διατηρήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους ενόψει της εντεινόμενης κρίσης».

Φυσικά όλοι αυτοί οι Αφγανοί θα καταλήξουν στην Ελλάδα!

«Η αδυναμία αναζήτησης ασφάλειας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο αμέτρητες ζωές πολιτών. Η Hπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι έτοιμη να βοηθήσει τις εθνικές αρχές να αυξήσουν τις ανθρωπιστικές αντιδράσεις όπως απαιτείται », δήλωσε ο Shabia Mantoo.

Επικαλούμενη τις ανησυχίες του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων ότι οι ελλείψεις τροφίμων στο Αφγανιστάν ήταν «πολύ σοβαρές» και επιδεινώνονταν, σημείωσε ότι η κατάσταση είχε τα χαρακτηριστικά της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Στο πλαίσιο της γενικευμένης ανασφάλειας σε πολλά μέρη του Αφγανιστάν, είναι ολοένα και πιο σαφές ότι οι Αφγανοί εκτός της χώρας μπορεί να έχουν διεθνείς ανάγκες προστασίας. Η Hπατη Αρμοστεία καλεί όλα τα κράτη να διασφαλίσουν ότι είναι σε θέση να αναζητήσουν ασφάλεια, ανεξάρτητα από το τρέχον νομικό τους καθεστώς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία είναι μεταξύ των εθνών που ανακοίνωσαν την αναστολή της απέλασης Αφγανών μεταναστών. Ωστόσο, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία και η Ελλάδα προέτρεψαν την ΕΕ να μην επιτρέψει την αναστολή, υποστηρίζοντας ότι η διακοπή των επιστροφών «στέλνει λάθος σήμα και είναι πιθανό να παρακινήσει ακόμη περισσότερους Αφγανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το σπίτι τους για την ΕΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.