Β.Ζελένσκι σε Μακρόν: «Ο διάλογος με τη Μόσχα πρέπει να συνεχιστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης»

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την αποφασιστικότητά του για τη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας

Β.Ζελένσκι σε Μακρόν: «Ο διάλογος με τη Μόσχα πρέπει να συνεχιστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε απόψε με τον Γάλλο ομόλογό του, τον Εμανουέλ Μακρόν, ότι οι εντατικές διαβουλεύσεις έχουν μειώσει τον κίνδυνο μίας κλιμάκωσης της κρίσης μεταξύ της χώρας του και της Ρωσίας.

«Είχα μία συζήτηση με τον φίλο και αξιόπιστο εταίρο της Ουκρανίας, τον Εμανουέλ Μακρόν. Είμαστε ικανοποιημένοι από την επανέναρξη των εργασιών του σχήματος της Νορμανδίας, ένα από τα βήματα που έχουν γίνει για να επικρατήσει η ειρήνη. Εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για διάλογο, ο χρόνος πρέπει να γεμίσει από συναντήσεις και διαβουλεύσεις. Όσο οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται, η πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης μειώνεται», αναφέρει ο Ζελένσκι στο Twitter.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το γραφείο της γαλλικής προεδρίας έγινε γνωστό πως ο Εμανουέλ Μακρόν επαναβεβαίωσε την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ουκρανία. Μακρόν και Ζελένσκι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και να συνεργαστούν στο πλαίσιο του σχήματος της Νορμανδίας για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Ο πρόεδρος Μακρόν επανέλαβε επίσης την αποφασιστικότητά του για τη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, αναφέρει το Ελιζέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.