Μέτωπο Μ.Σαλβίνι με Βερολίνο: «Θα εμποδίσω την είσοδο γερμανικού πλοίου στην Ιταλία – Στέλνω δυνάμεις»

Μέτωπο Μ.Σαλβίνι με Βερολίνο: «Θα εμποδίσω την είσοδο γερμανικού πλοίου στην Ιταλία – Στέλνω δυνάμεις»

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι κήρυξε τον “πόλεμο” εναντίον της γερμανικής ΜΚΟ Sea Watch προειδοποιώντας το Βερολίνο πως το πλοίο δεν θα εισέλθει στην Ιταλία γεμάτο αλλοδαπούς.

Το πλοίο της ΜΚΟ “Sea Watch” περισυνέλλεξε την Τετάρτη 52 μετανάστες από τα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Ο Σαλβίνι δημοσίευσε διάταγμα με το οποίο διατάσσει τις ιταλικές δυνάμεις επιβολής του νόμου να λαμβάνουν κάθε απαραίτητο μέτρο για να εμποδίζουν την είσοδο ή τη διέλευση του γερμανικού πλοίου Sea Watch από τα χωρικά ύδατα της Ιταλίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της Λέγκας είχε πριν εξοργιστεί με την άρνηση του πλοίου της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης να κατευθυνθεί προς την Τρίπολη, παρά το πράσινο φως που είχαν δώσει οι λιβυκές αρχές.

«Το πλοίο είχε το πράσινο φως να αποβιβάσει, η συμπεριφορά του Sea Watch μοιάζει με μια πραγματική παράνομη κατακράτηση ανθρώπων για πολιτικούς λόγους. Εμπλέκονται σε διαμάχη με το υπουργείο Εσωτερικών στις πλάτες των μεταναστών» είχε δηλώσει τότε ο Σαλβίνι.

«Το SeaWatch δεν θα αποβιβάσει επιζώντες στη Λιβύη, η Τρίπολη δεν είναι ασφαλές λιμάνι.

Είναι εγκληματικό να στέλνονται διασωθέντες (στη θάλασσα) προς μια εμπόλεμη χώρα» είχε απαντήσει, από την πλευρά του, το Sea Watch στον λογαριασμό του στο Twitter, κατηγορώντας την ΕΕ ότι είναι «συνεργός» σε αυτές τις «κτηνωδίες».

«Η μοναδική πρόταση που λάβαμε είναι εκείνη της Λιβύης, που είναι απαράδεκτη. Το πλοίο κατευθύνεται προς τον βορρά» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Sea Watch Ρούμπεν Νεουγκεμπάουερ, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο που παρακολουθεί τις θαλάσσιες συγκοινωνίες Marine Traffic, το πλοίο κατευθύνεται προς τον βορρά και έβαλε πλώρη για την ιταλική νήσο Λαμπεντούζα.

Την Τετάρτη, διέσωσε 52 μετανάστες που βρίσκονταν σε μια φουσκωτή λέμβο στα ανοικτά της Λιβύης, προκαλώντας την οργή του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο ίδιος είχε καταγγείλει τις μηχανορραφίες ενός πλοίου, το οποίο χαρακτηρίζει “πειρατικό” και “παράνομο”.

Χτες όπως αποκάλυψε το pronews.gr, η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε και με μια νέα σειρά μέτρων τα πιο σημαντικά από τα οποία, αφορούν την ασφάλεια και την παράνομη μετανάστευση.

Στο εξής, θα επιβάλλεται πρόστιμο από δέκα μέχρι και πενήντα χιλιάδες ευρώ σε πλοία που θα μεταφέρουν μετανάστες στην Ιταλία, χωρίς να έχουν άδεια.

Αστυνομικοί με μυστική ταυτότητα, επίσης, θα μπορούν να κάνουν έρευνες σχετικά με τα δίκτυα που εκμεταλλεύονται την διακίνηση μεταναστών. Πρόκειται για μέτρα που ζήτησε με επιμονή και επέβαλε ο Ματέο Σαλβίνι.

Την ίδια ώρα, τα Πέντε Αστέρια του Λουίτζι Ντι Μάιο ζητούν και άλλες παρεμβάσεις:

Κυρίως, να αυξηθεί η επιστροφή των μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής, στις χώρες καταγωγής τους. Συνολικά, στην Ιταλία υπολογίζονται περίπου στις πεντακόσιες χιλιάδες. Παρά τις διάφορες εξαγγελίες, στο θέμα αυτό ο γραμματέας της Λέγκα δεν προχώρησε σε ουσιαστικές κινήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, θα γίνουν σύντομα έλεγχοι σε εμπορικές επιχειρήσεις μεταναστών με καταγωγή από την Κίνα και το Πακιστάν. Το κίνημα Πέντε Αστέρων, δηλαδή, στην φάση αυτή δείχνει να βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την Λέγκα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.