Συνάντηση Ντ.Τραμπ και Γ.Στόλτενμπεργκ στον Λευκό Οίκο την ερχόμενη εβδομάδα – Τι θα συζητήσουν

Συνάντηση Ντ.Τραμπ και Γ.Στόλτενμπεργκ στον Λευκό Οίκο την ερχόμενη εβδομάδα – Τι θα συζητήσουν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει δεκτό την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο ο Λευκός Οίκος και ενώ διατυπώνονται σφοδρές επικρίσεις προς το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν κυρίως, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αμερικανικής προεδρίας, τις «προόδους» που κατέγραψαν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ για να «αυξήσουν τον προϋπολογισμό τους και να διασφαλίσουν ένα πιο ισότιμο μοίρασμα του βάρους».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σταματά, από τότε που αφίχθη στην εξουσία, να ασκεί πιέσεις στους συμμάχους τους, ιδίως τη Γερμανία, την πρώτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης, την οποία κατηγορεί ότι είναι ένας κακοπληρωτής εταίρος.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα συζητήσουν επίσης το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, τα δίκτυα 5G και τις κυβερνοεπιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ότι το ΝΑΤΟ είναι «εγκεφαλικά νεκρό», καταγγέλλοντας την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης και τη μονομερή συμπεριφορά της Τουρκίας στη Συρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.