Ισραήλ: Απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες στον Μ.Νετανιάχου για απάτη και δωροδοκία – Κακή εξέλιξη για την Ελλάδα

Ισραήλ: Απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες στον Μ.Νετανιάχου για απάτη και δωροδοκία – Κακή εξέλιξη για την Ελλάδα

Δύσκολα τα πράγματα για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ Αβιτσάι Μαντελμπλίτ του απήγγειλε βαριές κατηγορίες για διαφθορά.

Μια εξέλιξη απόλυτα αρνητική και για την Ελλάδα για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι θα απαγγελθούν κατηορίες και στις τρεις μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς για τις οποίες γινόταν έρευνα σε βάρος του.

Η σημερινή εξέλιξη ήρθε έπειτα από έρευνες τριών ετών και ενώ ο Νετανιάχου πασχίζει να μείνει στην εξουσία, έπειτα δύο φετινές εκλογές που ηττήθηκε αλλά χωρίς ο αντίπαλός του να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι «πρόκειται για ένα πολιτικά ενορχηστρωμένο παιχνίδι μαγισσών» προκειμένου να απομακρυνθεί από την εξουσία.

Παλιότερα ο Νετανιάχου είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ακόμη κι αν απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του. Νομικά, είναι υποχρεωμένος να υποβάλει παραίτηση μόνο αν καταδικαστεί, έπειτα από μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει μήνες ή και χρόνια, σημειώνει ο Guardian.

Η μία από τις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο Νετανιάχου αφορά την αποδοχή δώρων από δισεκατομμυριούχους, μεταξύ άλλων πούρα, σαμπάνιες και κοσμήματα.

Στη δεύτερη υπόθεση κατηγορείται ότι συνωμότησε με την εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, τη Yedioth Ahronoth, προκειμένου να πλήξει τους ανταγωνιστές του.

Στην τρίτη υπόθεση, ο Νετανιάχου κατηγορείται ότι έδινε ανταλλάγματα προκειμένου να εξασφαλίσει θετικά δημοσιεύματα.

Σε άλλη υπόθεση, στην οποία δεν εμπλέκεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, η σύζυγός του Σάρα Νετανιάχου δήλωσε ένοχη τον Ιούνιο για την κακοδιαχείριση μεγάλων ποσών από το δημόσιο ταμείο για πολυτελή γεύματα, παρότι το κράτος παρέχει σεφ στην πρωθυπουργική κατοικία.

Για την Ελλάδα η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα δυσμενής γιατί ο Μ.Νετανιάχου είναι ο βασικός αρχιτέκτονας της ισραηλινής θεωρίας του «στρατηγικού βάθους» και κατά συνέπεια αυτός που «έσπρωξε» τις σχέσεις Ισραήλ με Ελλάδα και Κύπρο, όταν βέβαια η Τουρκία στράφηκε απόλυτα εχθρικά εναντίον του Τελ Αβίβ.

Ο Μ.Νετανιάχου γνωρίζει καλά τις ελληνικές πολιτικές ηγεσίες και είναι ένας συνομιλητής που ένας Ελληνας πρωθυπουργός μπορεί να τον αναζητήσει οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι τυχαία φυσικά η ισραηλινή σιωπή το χρονικό διάστημα του τελευταίου εξαμήνου στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην τουρκική επιθετικότητα: Ο Μ.Νετανιάχου παίζει κορώνα-γράμματα την ζωή του…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.