ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παγκόσμια συγκίνηση για Μπόρις Τζόνσον – Τραγική ειρωνεία: Νόσησε μια εβδομάδα μετά τα περιοριστικά μέτρα στην Βρετανία

Παγκόσμια συγκίνηση για Μπόρις Τζόνσον – Τραγική ειρωνεία: Νόσησε μια εβδομάδα μετά τα περιοριστικά μέτρα στην Βρετανία

Ο ένας μετά τον άλλο οι παγκόσμιοι ηγέτες εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ο οποίος εισήχθη στην εντατική του νοσοκομείου St Thomas’ Hospital, στο Λονδίνο, εξαιτίας της επιδείνωσης των συμπτωμάτων του κoρωνοϊού.

Ο Μπόρις Τζόνσον ο οποίος μολύνθηκε από τον COVID-19 από τον υπουργό Υγείας του ο οποίος είχε μολυνθεί με τη σειρά του από γιατρούς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η βρετανική κυβέρνηση δεν βρίσκεται διασωληνωμένος σε αναπνευστήρα, αλλά βρίσκεται στην εντατική για παρακολούθηση.

Μάλιστα η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Μπόρις Τζόνσον νόσησε περίπου μια εβδομάδα αφού επέβαλλε τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, χαρακτηριστικό του ότι η «δυναμική» του ιού είναι ανεξάρτητη των περιορισμών σε περιοχές που τον ευνοούν οι κλιματικές συνθήκες. Αλλωστε ο ίδιος ο Μ.Τζόνσον είχε πει ότι θα νοσήσει το 60% του βρετανικού πληθυσμού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν από τους πρώτους ηγέτες που έσπευσε να εκφράσει τις ευχές του στον Μπόρις Τζόνσον.

«Εκφράζω τις πιο θερμές ευχές μου για μια γρήγορη ανάρρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση του Aμερικανού προέδρου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έγραψε:

«Εκφράζω την πλήρη στήριξή μου στον Μπόρις Τζόνσον στην οικογένειά του και στον βρετανικό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση σε αυτές τις στιγμές της δοκιμασίας που περνά».

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε:

«Στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για μια πλήρη και γρήγορη ανάρρωση. Οι σκέψεις μου είναι μαζί σου και στην οικογένειά σου. Ελπίζω να σε δω γρήγορα στο 10 της Ντάουνινγκ στριτ.»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έγραψε:

«Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο λαός του Ισραήλ προσεύχονται για γρήγορη και πλήρη ανάρρωση του φίλου Βρετανού πρωθυπουργού».


Η πρώην Βρετανή πρωθυπουργός Τερέσα Μέι είπε:

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές είναι με τον Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του ενώ εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ο απαίσιος αυτός ιός δεν κάνει διακρίσεις σε κανένα. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να μολυνθεί. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να τον μεταδώσει»


Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον έγραψε:

«Γίνε καλά σύντομα Μπόρις Τζόνσον. Οι σκέψεις μου είναι μαζί σου με την οικογένειά σου και τους φίλους μας στο ΗΕ αυτές τις δύσκολες στιγμές».

https://twitter.com/ScottMorrisonMP/status/1247281180535226368


Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους εξέφρασε τις «εγκάρδιες ευχές του» για ταχεία ανάρρωση στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

«Σκέφτομαι τον φίλο μου Μπόρις Τζόνσον απόψε και του στέλνω τις δικές μου εγκάρδιες ευχές και αυτές του ΠΟΫ καθώς μάχεται νε τον κορονοϊό», ανέφερε ο επικεφαλής του οργανισμού αυτού του ΟΗΕ μέσω Twitter. Πρόσθεσε πως είναι σίγουρος ότι το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και το αφοσιωμένο προσωπικό του θα προσφέρουν εξαίρετη φροντίδα στον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις ευχές της για «άμεση και πλήρη ανάρρωση» εξέφρασε επίσης στον Τζόνσον η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Σκέφτομαι τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του απόψε. Του εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση», ανέφερε μέσω Twitter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.