ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κιμ Γιόνγκ Ουν: Είναι αυτός ο πραγματικός λόγος που εξαφανίστηκε;

Κιμ Γιόνγκ Ουν: Είναι αυτός ο πραγματικός λόγος που εξαφανίστηκε;

Πληθώρα θεωριών έχουν κάνει την εμφάνισή τους με αφορμή την μυστηριώδη εξφανάνιση του Βορειοκορεάτη ηγέτη. Η τελευταία ενδεχόμενη εξήγηση όμως φοβίζει του πάντες και δικαιολογημένα…

Τον πραγματικό λόγο για τον οποίο είχε «εξαφανιστεί» ο Κιμ Γιόνγκ Ουν τις προηγούμενες εβδμάδες, πριν κάνει ξανά την εμφάνισή του αργά το βράδυ της Παρασκευής – ξημερώματα αββάτου (ώρα Ελλάδας), επιχείρησε να περιγράψει ρεπόρτερ του Sky News Αυστραλίας, που έχει γνώση της κατάστασης στη Βόρεια Κορέα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ, ο λόγος αυτός ενδέχεται να φανερώνει τις «εκδικητικές τάσεις» του Βορειοκορεάτη δικτάτορα.

Συγκεκριμένα, ο James Morrow σε τηλεοπτική του τοποθέτηση, ανέφερε ότι η 20ημερη εξαφάνιση του Ουν ήταν μια «απάτη κι ένας κλασικός σταλινικός ελιγμός».

Ο Morrow υποστήριξε ότι η απουσία του Βορειοκορεάτη πολιτικού ενορχηστρώθηκε από τον ίδιο και το επιτελείο του, για να διαπιστώσει ποιον μπορεί να εμπιστευτεί στον κύκλο του.

Ακόμη, τόνισε ότι ο Κιμ μπορεί να επέλεξε να «μείνει στην αφάνεια και στο περιθώριο» για να δει πώς η ελίτ της Βόρειας Κορέας θα αντιδρούσε στις φήμες ότι είχε πεθάνει.

Αυτή η αναφορά του Morrow προέκυψε εν μέσω ανησυχίας από τους εμπειρογνώμονες της Βόρειας Κορέας ότι ο Κιμ θα προχωρήσει τώρα σε μια «φρικτή φάση δολοφονιών» ως τρόπο εκκαθάρισης της παλιάς φρουράς της Πιονγκγιάνγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Morrow εξήγησε: «Αυτό που πιθανότατα συνέβη είναι ότι οι φήμες για τον θάνατό του ήταν υπερβολικές. Αποφάσισε να το κάνει αυτό, να κινηθεί υπόγεια και να δει ποιος θα προσπαθούσε να πάρει την εξουσία σε περίπτωση θανάτου του. Υποψιάζομαι ότι θα δούμε μερικές εκκαθαρίσεις στη Βόρεια Κορέα πολύ σύντομα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.