ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΥΠΕΞ Κίνας: «Ο κοινός αγώνας Πεκίνου – Μόσχας κατά της πανδημίας είναι κίνητρο για ανάπτυξη ανώτερης συνεργασίας»

ΥΠΕΞ Κίνας: «Ο κοινός αγώνας Πεκίνου – Μόσχας κατά της πανδημίας είναι κίνητρο για ανάπτυξη ανώτερης συνεργασίας»

Η εποικοδομητική συνεργασίας Ρωσίας και της Κίνας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού θα αποτελέσει κίνητρο για την ταχεία ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η εμπειρία του κοινού αγώνα της Κίνας και της Ρωσίας ενάντια στην πανδημία στο μέλλον θα αποτελέσει κίνητρο για την ταχεία ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας μετά την πανδημία», δήλωσε ο υπουργός στην ετήσια συνέντευξη τύπου του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, η Κίνα είναι έτοιμη να ενώσει τις προσπάθειές της με τη Ρωσία για να μετατρέψει την κρίση σε νέες ευκαιρίες για τη σταθεροποίηση της συνεργασίας σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας.

Επιπλέον, ο υπουργός είπε ότι το Πεκίνο παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στη Ρωσία και θα παράσχει περαιτέρω βοήθεια στη χώρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο Γουάνγκ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «υπό την ηγεσία του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο ρωσικός λαός θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την επιδημία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Απρίλιο, η Κίνα έστειλε στη Ρωσία μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που εργάζονται επί του παρόντος στη Μόσχα και ανταλλάσσουν εμπειρίες με Ρώσους συναδέλφους. Επιπλέον, η Κίνα έχει παραδώσει επανειλημμένα ιατρικό προστατευτικό εξοπλισμό, όπως μάσκες προσώπου, γάντια, προστατευτικές στολές, καθώς και άλλο εξοπλισμό για ιατρικές εγκαταστάσεις, στη Ρωσία ώστε να βοηθήσει στον περιορισμό του ιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.