Τέλος από Ντ.Τραμπ στο μονοπώλιο και την αυθαιρεσία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα!

Τέλος από Ντ.Τραμπ στο μονοπώλιο και την αυθαιρεσία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα!

Προεδρικό διάταγμα σχετικά με τη νομική προστασία που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ, υπέγραψε, την Πέμπτη (28/05), ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πόλεμο στην αυθαιρεσία και λογοκρισία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και… επίσημα άνοιξε ο Ντόναλντ Τραμπ αφού, την Πέμπτη (28/05), υπέγραψε προεδρικό διάταγμα σχετικά με τη νομική προστασία που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα social media όχι μόνο επιχειρούν αλλά «φιμώνουν» ήδη χωρίς καμία αιδώ τα συντηρητικά ΜΜΕ.

Το «πραξικόπημα» της 1ης Μαΐου της Google όπου «πέταξε» από την πλατφόρμα της χιλιάδες blogs και sites συντηρητικών πεποιθήσεων, αλλά και η λογοκρισία που άσκησε το twitter στον ίδιο τον πρόεδρο έφεραν την κατάσταση στο μη περαιτέρω.

Και δεν είναι μόνο τα social media. Το you tube έχει αποδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι μαγισσών κατεβάζοντας όποιο βίντεο έχει κριτική άποψη για την υπόθεση κορωνοϊός, ή ακόμη και για τον Μπίλ Γκέιτς ή βλέπει με άλλη οπτική τα πράγματα.

Το διάταγμα ενδέχεται να αλλάξει την Ενότητα 230, η οποία προστατεύει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δικαστικές διαφορές.

Έτσι, ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα, το οποίο στοχεύει να τροποποιήσει τη νομική προστασία που έχουν τεχνολογικοί κολοσσοί από αγωγές για περιεχόμενο που φιλοξενείται στις πλατφόρμες τους, την Πέμπτη (28/05), όπως είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ, θα έχει, επίσης, την ευθύνη να συνεργάζεται με τις Πολιτείες για την επιβολή νομικών περιορισμών σε εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι οι προκλήσεις λόγω του διατάγματός του κατά τεχνολογικών κολοσσών ήταν πιθανές, φαινόταν σίγουρος ότι η κυβέρνηση του θα μπορούσε να τις αντέξει.

https://twitter.com/TeamTrump/status/1266104677990494208

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.