ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ: «Έχουμε αποδείξεις ότι Antifa και άλλοι εξτρεμιστές υποκινούν την βία στις διαδηλώσεις»

Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ: «Έχουμε αποδείξεις ότι Antifa και άλλοι εξτρεμιστές υποκινούν την βία στις διαδηλώσεις»

Μετά τις οργισμένες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τους διαδηλωτές, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Ουίλιαμ Μπαρ, σε παρόμοιο μήκος κύματος, τόνισε ότι ξένα συμφέροντα και «εξτρεμιστικά ταραχοποιά στοιχεία» που συνδέονται με ομάδες όπως η Antifa έχουν επιδιώξει να διευρύνουν τις διαιρέσεις στην αμερικανική κοινωνία μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

«Έχουμε δει αποδείξεις ότι η Αντίφα και άλλες παρόμοιες εξτρεμιστικές ομάδες, καθώς και παράγοντες διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων έχουν εμπλακεί στην υποκίνηση και τη συμμετοχή σε βίαιη δραστηριότητα», δήλωσε ο Μπαρ σε συνέντευξη Τύπου.

«Βλέπουμε επίσης ξένους παράγοντες να παίζουν ρόλους από όλες τις πλευρές» είπε.

Ο υπουργός τόνισε ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες έχουν πραγματοποιήσει 51 συλλήψεις μέχρι στιγμής για κατηγορίες που αφορούν βίαιη δραστηριότητα.

Πρόσθεσε ότι 114 αξιωματικοί επιβολής του νόμου τραυματίστηκαν σε διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον και 22 νοσηλεύτηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρχές ερευνούν επτά πυρκαγιές που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια βίαιων ταραχών στην Ουάσινγκτον το Σαββατοκύριακο και ένα άτομο συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, δήλωσε η Ρεγκίνα Λομπάρντο, εκτελούσα χρέη διευθύντριας της αμερικανικής Διεύθυνσης Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.