ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αλ Σίσι: Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Τ. Κόντε – Στο επίκεντρο της συζήτησης η Λιβύη

Αλ Σίσι: Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Τ. Κόντε – Στο επίκεντρο της συζήτησης η Λιβύη

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, όπου και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Οι τηλεφωνική επαφή των δύο αντρών, που γίνεται στο πλαίσιο της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, είχε στο επίκεντρό της την αποκατάσταση του ρόλου των κρατικών θεσμών της Λιβύης και την προώθηση μιας άμεσης πολιτικής λύσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος Σίσι τάχθηκε υπέρ της ασφάλειας του λιβυκού λαού και του τερματισμού των εξωτερικών παρεμβάσεων στη χώρα.

Αλ Σίσι και Κόντε φέρονται να συμφώνησαν στην ενίσχυση του συντονισμού των κοινών προσπαθειών των χωρών τους προς την κατεύθυνση της επίτευξης σταθερότητας στη Λιβύη, μέσω πολιτικής λύσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

«Χαιρετίζουμε τη νέα πρωτοβουλία της Αιγύπτου για επίλυση του λιβυκού γόρδιου δεσμού» τονίζεται, σε σχετική ανακοίνωση.

Η πρωτοβουλία της Αιγύπτου για τη Λιβύη

Να τονίσουμε ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, κατόπιν επαφών με τον πρόεδρο του λιβυκού Κοινοβουλίου, Αγκίλα Σαλέχ, πρότεινε την άμεση κατάπαυση του πυρός, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/6).

Παράλληλα, έκανε λόγο για τερματισμό των εχθροπραξιών, ενώ προέκρινε την υιοθέτηση ενός νέου Συντάγματος.

Είχε προηγηθεί η πρόταση του Σαλέχ, ο οποίος είχε καταθέσει ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την πολιτική μετάβαση της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το προωθούμενο σχέδιο, κάθε μία από τις τρεις περιοχές της Λιβύης θα επέλεγε έναν αντιπρόσωπο στο προεδρικό συμβούλιο, το οποίο θα αποτελούταν από τον επικεφαλής του συμβουλίου και δύο αναπληρωτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.